Annons

Bättre fiberstrategi krävs

HÄSSLEHOLM Kommunerna behöver ha en strategi och framförhållning för att hantera områden på landsbygden där den kommersiella marknaden inte är intresserad av att bygga fiber.
Hässleholm • Publicerad 27 juni 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Kommunerna behöver ha en strategi och framförhållning för att hantera områden på landsbygden där den kommersiella marknaden inte är intresserad av att bygga fiber. Det visar en gemensam rapport framtagen av 13 kommuner i centrala och östra Skåne, däribland Hässleholm, Perstorp, Osby och Östra Göinge.

Trots att bredbandsfrågan i grunden inte ägs av kommunerna så riskerar frågan ändå att hamna där när marknaden inte vill bygga på de olönsamma delarna av landsbygden.

– Det är viktigt att vi arbetar förbyggande och ser till att vi får ett heltäckande fibernät redan från början. Att i efterhand inse att det kvarstår många mindre, osammanhängande outbyggda områden i kommunerna kan innebära höga kostnader för utbyggnad, säger Pia Vingestråhle som är projektledare för rapporten.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons