Annons

HIF hoppas avsluta våren med tre poäng

Sport • Publicerad 28 juni 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

HIF har bjudit sina supportrar på dramatik i de två senaste matcherna. I Kalmar låg de under mot Lindsdal inför slutkvarten men kunde vända till en 3-1-seger. Senast mot Vimmerby såg det ännu värre ut.

Då klockan stod på 90 minuter ledde smålänningarna med 1–0. Men två mål på övertid genom Eric Svensson och Joel Wedenell räddade de tre poängen till HIF.

Annons

– Det var en skön känsla för det inte händer så ofta att det sker sådana vändningar. Är vi med i matcherna så vet vi att orkar på slutet, säger Dan Olofsson som tränar HIF tillsammans med Christian Carlsson.

– Vi hoppas så klart att vi kan avsluta vårsäsongen på ett lika bra sätt.

Unge Niazi Smail har hoppat in mot både Lindsdal och Vimmerby och bidragit till vändningarna.

– Roligt att han lyckats då han haft en tung period. Han har gjort två fina inhopp och kommit in och gjort skillnad, berömmer Olofsson.

– Startelvan är viktig men det är också bra med avbytare som är en annan speltyp och kan komma in och göra andra saker.

Mattias Andersson, Gazmend Xhemajli och Otto Nilsson saknas i kvällens match medan det är osäkert om Sebastian Carrblad kan spela.

– Mattias har problem med ett knä och får fokusera på att bli bra. ”Gaz” har varit borta sedan en tid tillbaka medan Otto är på semester. Sebastian är sjuk så hans start är tveksam, säger HIF-tränaren.

HIF vann vårmatchen på Österås mot IFK Malmö med 2–1. Joel Wedenell gjorde då bägge målen och leder för tillfället skytteligan med sina 12 mål.

– Malmö är ett bra lag offensivt men inte så starka defensivt. Kan vi bara utnyttja det och vinna boll så är chanserna goda.

Olofsson är annars ganska nöjd med sitt lags vårsäsong.

Annons

– Det har varit en okej vår förutom någon plump. Tyckte vi hade marginaler mot oss i början men det jämnade ut sig i slutet.

– Målsättningen är att vi ska vara med och fightas i toppen under hösten.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons