Annons

Mordmisstänkt man friges

Sösdala Den man som sedan i måndagseftermiddag suttit anhållen skäligen misstänkt för mord frigavs på onsdagseftermiddagen. Dödsfallet har med all sannolikhet orsakats av sjukdom eller olycksfall.
Publicerad 28 juni 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i måndags eftermiddag som polisen fann en död man i en bil. Polisen gjorde upptäckten när de letade efter en polsk medborgare och kände då en lukt som ledde dem till bilen där den döde mannen anträffades.

I samband med detta greps en man i 50-årsåldern som efter förhör anhölls som skäligen misstänkt för mord. Polisen gjorde en rad olika utredningstekniska saker på platsen och den döde mannen fördes till Lund för obduktion.

Annons

Under onsdagseftermiddagen kom utlåtandet från obduktionen och efter det beslutade kammaråklagare Johan Eriksson att försätta mannen på fri fot och avskriva alla misstankar mot honom.

"Brottsmisstankarna mot mannen avskrivs och det finns inte längre några misstankar att brott förövats i samband med dödsfallet. Förundersökningen med brottsrubricering mord avskrivs och ärendet hanteras som en dödsfallutredning utan misstanke om brott. Enligt utlåtande från obduktionen har dödsfallet med all sannolikhet orsakats av sjukdom eller olycksfall." skriver polisen på sin hemsida.

Den avlidne mannen är ännu ej identifierad och polisen jobbar vidare med det för att kunna underrätta hans anhöriga. Polisen har dock en hypotes om vem den avlidne kan vara.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons