Annons

Ny utbildning för tågunderhåll

HÄSSLEHOLM Hässleholm kan komma att få en yrkesutbildning inom tågunderhåll, om allt går enligt SJ:s och Yrkeshögskolan Syds planer.
Hässleholm • Publicerad 28 juni 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Hässleholm kan komma att få en yrkesutbildning inom tågunderhåll, om allt går enligt SJ:s och Yrkeshögskolan Syds planer.

De har nu bestämt sig för att, tillsammans med andra aktörer i branschen, ansöka om utbildningen för att stärka den regionala kompetensförsörjningen i ett område som stadigt växer.

Annons

– Skåne är en av Sveriges starkaste tillväxtregioner och Hässleholm är en viktig järnvägsknut genom sitt strategiska läge. Om utbildningen beviljas kommer det här samarbetet att innebära ett stärkt utbildningserbjudande för Yrkeshögskolan Syd, säger Madeleine Leth, samordnare i Skåne Nordost.

Inte minst kan också den nya tågdepån i Hässleholm och de kompetenser som kommer att behövas där gynnas av samarbetet, skriver aktörerna i ett pressmeddelande.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons