Annons

Skadedrabbat Vittsjö behöver sommarvilan

Sport Vittsjö GIK avslutar vårsäsongen i Damallsvenskan med att i kväll möta Hammarby på Zinkensdamms IP i Stockholm. Sommarvilan kommer lämpligt för Vittsjö som för tillfället är hårt drabbad av skador.
Sport • Publicerad 29 juni 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Clara Markstedt fick utgå i senaste matchen mot Linköping med en knäskada redan efter tio minuter. Vilket gör att hon inte kan vara med mot Hammarby.

– Hon har börjat med rehab så vi får se hur länge hon bli borta. Eventuellt kommer hon även magnetröntgas, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.

Annons

Även Alexandra Benediktsson fick gå av i söndags. Hon drabbades av en ögonbrynsskada i en höjdduell och har fortfarande kvar stygnen.

– Hon har gjort en halv träning och spelar mot Hammarby om hon blir smärtfri.

Kanske Ifeoma Dieke gör comeback i kväll. Hon har tränat i veckan och kan eventuellt spela.

Kommer det bli något nyförvärv i sommar?

– Det beror helt och hållet hur det ser ut på skadefronten, säger Vittsjötränaren.

Hammarby har bara vunnit en match i vår vilket något överraskande var mot Rosengård. De ledde senast med 3–0 mot Kvarnsveden men fick nöja sig med en poäng.

– Det brukar alltid vara tuffa matcher mot Hammarby. Speciellt hemma är de mycket starka, konstaterar Mårtensson vars Vittsjö vid en seger kan klättra ett par placeringar.

På grund av EM i Nederländerna blir det nu uppehåll i Damallsvenskan under sju veckor. Nästan match för Vittsjö blir mot Kvarnsveden den 18 augusti.

– Nu blir det semester för tjejerna i tre veckor men de har sina egna program i följa, säger Thomas Mårtensson.

Ledigt har dock inte Shannon Lynn och Ifeoma Dieke som båda ingår i Skottlands EM-trupp.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons