Annons

Sol, boll och en massa sand

Sport I Åhus fortsätter en uppskattad modern tradition.
Sport • Publicerad 7 juli 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

2016 vann FC Hessleholm F15-klassen på Åhus Beachfotboll. 2017 var laget bara ett mål från att ta hem F16-klassen men Asarum blev för svårt.

Det blev alltså ändå silver för FCH som imponerade med skickligt spel. FCH med det fullständiga lagnamnet FC Hessleholm Jonas Brothers, en blinkning till tränaren Jonas Olsson.

Annons

En andraplats skulle de flesta lag nöja sig med men inte FCH.

– Det är bara vinst som gäller för oss, säger FCH:s Celina Göransson.

I P16-klassen gick HIF 2 till semifinal men åkte väl där ut mot Kristianstad. Då hade HIF precis slagit ut Bjärnum i kvarten.

Bjärnum som i sin tur vann mot HIF 1 i åttondelen.

– Det är första gången jag är här och det var att komma så långt som möjligt som var målet, säger Bjärnums mittback Eric Erlingsson och slänger sedan ur sig en aforism av Guds nåde:

– Vad som helst kan hända på sand.

Ännu en lokal framgång kom i P16-klassens B-slutspel. Det vanns nämligen av Sösdala IF efter finalvinst mot Trollenäs 2.

En bedrift av Sösdala som trots allt aldrig var i närheten av att ta sig till A-slutspel och som kom näst sist i sin niolagsgrupp.

I Åhus finns också tid för mer än bara blodigt tävlingsallvar (nåja).

På torsdag eftermiddag spelades en uppvisningsmatch på centrecourten mellan HIF och Kristianstad där alla åldrar deltog, från knattar till A-lagsspelare. I HIF skymtades Liridon Ahmeti, William Andersson och Sebastian Carrblad. Det blev mycket show med ett antal mer eller mindre lyckade försök till cykelsparkar och saxsparkar. Egentligen uttryckte väl matchens speaker det bäst.

Annons

– Försvarsspel är strängt förbjudet!

Lagen tog det påbudet till sig och bjöd på en publikfriande tillställning.

Det blev Kristianstad som till slut gick segrande ur dusten men få brydde sig om den saken.

När solen skiner och stämningen är på topp förstår man varför så många åskådare är på plats. Det råder karnevalsstämning på stranden och lagen får stort stöd. Debutanten från Bjärnum, Eric Erlingsson, stortrivs i Åhus.

– Jag kommer gärna tillbaka, säger han.

bild 1/11
IFK Osby firar segern mot GoF. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
HIF:s William Andersson försöker sig på en saxspark i uppvisningsmatchen mot Kristianstad. Foto: Johannes höghäll Johnsson
Sösdala IF:s P16-lag ser förtrollat på när motståndarlaget i B-slutspelskvartsfinalen, rödklädda Trollenäs, skjuter utanför. Sösdala vann senare matchen på straffar och gick sedan hela vägen till seger i B-slutspelet. Foto: Johannes Höghäll johnsson
Tyringe/Röke/Hörja försvarar sig med näbbar och klor i P13-matchen mot Veberöd. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
Vitklädda IFK Osby möter GoF. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
Domaren Besnik Vilanca och Sösdalas David Alonso. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
Nilla Fors i FC Hessleholm Jonas Brothers (för dagen i vitt) blir hårt ansatt av motståndare från IFK Fjärås under kvartsfinalen i F16-klassen. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
Celina Göransson, innermittfältare i FCH. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
Eric Erlingsson, mittback i Bjärnums GoIF. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
HIF 2 jublar efter ledningsmålet mot Bjärnums GoIF i P16-klassen. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
HIF:s Sebastian Carrblad jagar bollen. Det gör också en Kristianstad FC-spelare. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
IFK Osby firar segern mot GoF. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
HIF:s William Andersson försöker sig på en saxspark i uppvisningsmatchen mot Kristianstad. Foto: Johannes höghäll Johnsson
Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons