Den som lurar ska få sparken

Hässleholm Klubbmobil är en återförsäljare av bland annat mobilabonnemang. Här upplevde Lissie Vannerberg ”fulsälj”.

När Norra Skåne pratar med en försäljare i butiken tycker han att det låter konstigt att Lissie Vannerberg inte kunde ångra hela köpet och uppmanar henne att återvända till butiken för att reda ut vad som har hänt. Enligt honom respekterar han visst när någon inte är intresserad av ett erbjudande.
– Om någon säger nej så låter jag den vara och önskar en bra dag. Ibland kan folk vara otrevliga och till och med då säger jag ”ha en bra dag”, berättar försäljaren.

Mikael Michel är teamleader och kundansvarig på Klubbmobil i Hässleholm. Han vill inte kommentera enstaka händelser som med Lissie Vannerberg, men han säger att han inte är inte nöjd med att det är många som hör av sig till konsumentvägledaren och uppger att de känner sig lurade vid försäljning av abonnemang.
– Det är så klart inte bra att folk känner sig lurade. Vi gör allt vad vi kan för att folk inte ska känna så. Vi lurar ingen. Om en försäljare hade lurat någon hade den blivit av med jobbet direkt., säger han.

Varför tror du att folk känner sig lurade?
– I de flesta fallen beror det på att försäljaren har varit otydlig, säger han men menar att det absolut finns ett kundansvar:
– Det är ju kunden som skriver på så det är ju kundens ansvar. Om man sen ångrar sig har vi ju en ångerrätt på två veckor.

Tidigare har konsumentvägledaren Niclas Sturesson varnat för att teckna telefoniabonnemang hos återförsäljare och menar att man istället ska vända sig direkt till operatören.
Mikael Michel på Klubbmobil tycker att det är en orättvis uppmaning.
– Jag tycker inte att man kan avråda någon från att köpa utan att ha varit i butiken, säger han och berättar att Klubbmobil arbetar med att utveckla kvaliteten på företaget. Efter köp får kunden betygssätta försäljaren från ett till tio. Om denne får under sju är det dåligt.
Enligt försäljaren i butiken kan man efter upprepade dåliga betyg bli av med sitt jobb på Klubbmobil.

Dagens fråga

Brukar du plocka jordgubbar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×