Polisen får ett larm om skottlossning och rycker ut till stadsdelen Holma i Malmö under fredagskvällen. Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: TT
Foto: TT

Ny skottlossning i Malmö – en till sjukhus

Malmö Polisen har larmats om en ny skottlossning, Denna gången är det vid Holma torg.

Polisen fick in flera samtal  om skottlossning på Snödroppsgatan strax före klockan sex på fredagskvällen .

En man ska vara skadad och förd till sjukhus.

– Mannen, som är i 25-årsåldern, är under vård, men det finns inga uppgifter på hans skadeläge, säger Maya Forstenius, vid Polisens ledningscentral.

Brottsplatsen spärrades av och polisen arbetade med att få in information om händelsen både vid brottsplatsen och på sjukhuset.

– Det finns i nuläget ingen misstänkt, eller gripen i samband med skottlossningen, säger Maya Forstenius.

Ytterligare en skottlossning inträffade under fredagskvällen. Det kom in ett larm vid halv åtta-tiden om att någon avlossade skott på Hårds väg.

– I nuläget finns det inget konkret om att det ska finnas något samband med skottlossningen i Rosengård, men det får vi se under utredningens gång, säger Maya Forstenius.

Vid halv tio-tiden på kvällen är den tekniska undersökningen klar och avspärrningarna på platsen hävs. Det pågår dock fortfarande dörrknackning  i området.

Brottet rubriceras som mordförsök.

Fredagens skjutning inträffade inte mer än ett femtiotal meter ifrån där tre personer skadades i en skottlossning för två veckor sedan.

Den senaste skjutningen inträffade under natten till fredagen då någon besinningslöst sköt mot sex lägenheter i ett flerfamiljshus på Bennets väg i Rosengård. Tretton personer, varav fem barn, utsattes för mordförsök.

– Det handlar om ett besinningslöst skjutande mot människor som befinner sig i sin bostad av någon som saknar en spärr. En kvinna skadade sig i benet när hon slängde sig på golvet för att undkomma skotten. säger poliskommunikatör Nils Norling.

I tisdags var det skottlossning vid Möllevångstorget. Det var vid fyra-tiden på eftermiddagen som polisen larmades till Bergsgatan. Ingen person ska dock ha hittats skadad. Senare på kvällen grep polisen en person vid Rosengårds centrum, misstänkt för inblandning i skottlossningen.

 

Läs mer:

Dagens fråga

Har du fastat någon gång?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×