Annons

Nu är vinterns vindar här

Kultur och Nöje Den 17 juli får vi äntligen veta hur det går för alla karaktärer vi älskar och hatar i Game of Thrones. Men underbart är kort – den sjunde säsongen av succéserien innehåller bara sju avsnitt.
Publicerad 15 juli 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Sagan om is och eld är samlingsnamnet för den fantasyserie av den amerikanska författaren George R. R. Martin som ligger till grund för tv-serien Game of Thrones. Än så länge finns det fem böcker i serien och tv-serien har vid det här laget kommit förbi böckerna i handlingen.

Annons

George R. R. Martins första bok om kampen om makten över den fiktiva kontinenten Västeros (Westeros på eng), som består av sju konungariken, hette Kampen om Järntronen och kom ut 1996. Ytterligare tre böcker hann komma ut innan det var dags för första säsongen av det som kommit att bli HBO:s flaggskepp i tv-serievärlden.

Den efterlängtade sjunde säsongen som fått titeln The Winds of Winter beställdes av HBO 21 april 2016, tre dagar innan premiären av den sjätte säsongen.

Efter säsong sju aviseras en åttonde och avslutande säsong så frågan om vem som slutligen kommer att sitta i Järntronen är långt i från avgjord.

bild 1/6
Foto: HBO
Kit Harington som Jon Snow i sjunde säsongen av game of Thrones. Foto: HBO
Stora delar av den sjunde säsongen av Game of Thrones är inspelad på Nordirland. Foto: TT
Bild 1: Aidan Gillen och Sophie Turner som Petyr ”Littlefinger” Baelish och Sansa Stark. Bild 2: Kit Harington som Jon Snow. Foto: HBO
Foto: HBO
Fakta:

Böckerna bakom tv-serien

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons