Tog dator och mobil som pant

Broby Två unga män hemmahörande i Broby har vid Kristianstads tingsrätt dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för bland annat grov stöld.

Två unga män hemmahörande i Broby har vid Kristianstads tingsrätt dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för bland annat grov stöld.

Händelsen ägde rum i början av november i fjol.
De två dömda männen som är 24 respektive 21 år besökte tillsammans med två andra kamrater en lägenhet där tre andra män bodde tillsammans.
Anledningen till besöket var att 24-åringen skulle kräva in en skuld som en av männen i lägenheten hade till 24-åringen. Det handlade om en skuld från en tid då de delat lägenhet.

När männen inte kunde komma överens uppmanade 24-åringen 21-åringen att ta med sig datorn som fanns i lägenheten. 24-åringen höll samtidigt fast mannen som han menade var skyldig honom pengar.
Både datorn och en mobiltelefon plockades då med.
24-åringen menade att om han inte fick betalt så skulle datorn säljas så att han fick sina pengar.
De två andra kamraterna som följde med till lägenhet uppger att de inte kände till syftet med besöket i lägenheten. De säger även att de lämnade lägenheten när häftiga diskussioner uppstod.
24-åringen påstår att han inte olovligen tagit datorn utan att han erhöll den som pant för skulden.
Han har dock medgett att han kommit överens med de övriga tilltalade om att ljuga om vad som hände i lägenheten.

Efter en sammantagen bedömning där det visat sig att de tilltalade sprungit ifrån platsen efter att målsäganden kallat på polis menar tingsrätten att 24-åringen och 21-åringen gjort intrång i lägenheten med uppsåt att ta med sig datorn.
De två andra männen som samtidigt besökte lägenheten frias. 24-åringen döms däremot till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst för grov stöld. Han ska även tillsammans med 21-åringen utge ett skadestånd till målsäganden på 5 000 kronor.
24-åringen döms även för olovlig körning. I början av april i år körde han bil på Västra Boulevarden i Kristianstad trots att han saknade körkort, en gärning som han erkände.
21-åringen döms till skyddstillsyn och 120 timmars samhällstjänst för grov stöld. Han förekommer i belastningsregistret för flera fall av ringa narkotikabrott.
De båda männen förnekar gärningen.

Två unga män hemmahörande i Broby har vid Kristianstads tingsrätt dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för bland annat grov stöld.

Dagens fråga

Har du drabbats av den senaste tidens tågkaos?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×