Carina Cordt. Foto: Erik Nilsson

Carina: ”Det är ju precis där jag jobbar”

Hässleholm På kvällen fick Carina Cordt ett sms från sin dotter. Det var en länk där det stod att en man har blivit skjuten precis där Carina Cordt jobbar – i Hembygdsparken.

Dagen efter skjutningen i Hembygdsparken: Sval sommarvind, kvarglömt avspärrningsband och tystnad.
En pappa leker med sin son i sandlådan, en hurtig man joggar förbi och bagaren Carina Cordt bakar kärleksmums på Café Hembygdsparken, men det blir inte riktigt en vanlig arbetsdag.
Inte efter att hon fick reda på att en man blev skjuten på parkeringen intill.
– Jag blev skärrad och tänkte att ”det är ju precis där jag jobbar”. I dag har vi stängt, som vi har på måndagar och tisdagar, och jag står här själv och bakar. Då känner jag att jag inte gärna öppnar dörren om någon knackar på. Det kunde jag göra utan problem innan., säger hon.

Carina Cordt upplever att det finns mycket stök i parken, tidigare har hon sett skadegörelse vid kaféet, men vandalism kan kännas som småpotatis i jämförelse med en skjutning.
– Jag blev ändå mycket förvånad. En skjutning är ju en stor grej. Det är inte bara bråk och käbbel som finns här ibland. En skjutning är något annat. Jag känner mig inte lika säker längre, säger hon.
Bagaren berättar att hon tänker vara mer försiktig i fortsättningen, särskilt när hon jobbar ensam som i dag. Samtidigt vill hon inte varna någon för att besöka Hembygdsparken.
– Man ska inte vara rädd för att komma ner hit, säger hon.

Carina Cordt tror att mer polisnärvaro i parken kan vara bra.
– Det är ett tillhåll här i parken, men vi vet att polisen cirkulerar här. Då känner jag mig lite tryggare, säger hon.

Dagens fråga

Tänker du på att vara sparsam med vattnet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×