Hemtjänsttagare drack ättika

HÄSSLEHOLM

En kvinna som fick hjälp av hemtjänst för att ta sin medicin drack på eget initiativ ur en flaska med frätande ättika, varpå hon fick föras till sjukhus med smärta i halsen. Nu har omsorgsnämnden upprättat en lex Sarah-anmälan.
Hemtjänstpersonalen ifrågasatte högt om kvinnan verkligen skulle dricka innehållet då det var ättika, men hällde sedan upp en mindre mängd i ett glas efter kvinnans ja.
Nu har händelsen utretts och enhetschefen kommit fram till att situationen anses allvarlig, men inte så pass att den bör anmälas till Inspektionen för vård och omsorg. Som personal kan man inte bestämma över brukarna. Möjligen kunde personalen tydligare ha förklarat det olämpliga i att dricka ättika, säger hon.

Dagens fråga

Är årets upplaga av Växjö Sveriges bästa hockeylag genom tiderna?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×