Annons

Medaljregn över Sjöviken vid OT-SM

Sport Lena Nilsson och Peter Ericsson tog vardera två guldmedaljer när oldtimers-SM avgjordes i Göteborg. Sjöviken gjorde överlag en stark tävling med silvermedalj till Linda Iversen och brons till Per-Olof Isaksson samt seger för femmannalaget.
Sport • Publicerad 17 juli 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Peter Ericsson vann guld både individuellt och i lag vid OT-SM i Göteborg,
Foto: JAN-ÅKE PERSSON
Peter Ericsson vann guld både individuellt och i lag vid OT-SM i Göteborg, Foto: JAN-ÅKE PERSSON

– Väldigt roligt att vi vinner femmannatävlingen som är lite prestigebetonad vid OT-SM, förklarade Peter Ericsson som också inledde den individuella tävlingen för oldboys, där 42 spelare kom till start, på bästa sätt.

– Jag kände direkt att jag var i form och är man det har det ingen betydelse om man inte spelat banan på tio år.

Annons

Peter Ericsson fortsatte att hålla en jämn nivå i sitt spel och snittade fina 31,5 slag över de åtta varven –vilket betydde seger med tre slag före Mikael Karlsson, Tyresö och ytterligare sju före klubbkamraten Per Olof Isaksson.

– Jag hade ju inte sämre än en trea på någon bana på hela tävlingen och det är bra, ansåg Ericsson om sitt spel över de 144 banorna.

Enda plumpen i protokollet kom i lagtävlingen för herrarna där Sjövikentrion lyckades tappa en ledning på 16 slag på det allra sista varvet och därmed ganska snopet tappa guldet till Sundsvall.

– Extra skönt att vi istället kunde vinna femmanna där jag ansåg att Gullbergsbro var favoriter, menade Sjövikens svenske dubbelmästare.

I damtävlingen stod Lena Nilsson i en makalös särklass och snittade 7(!) slag bättre än tvåan. Glädjande var det dock att Linda Iversen spurtade sig till en silvermedalj och i slutprotokollet var tre slag före Ulla-Britt Hessel, Enköping, som tog bronset.

Efter vädermässiga bra dagar i Göteborg avslutades femmannaspelet i regn under söndagen.

– Men arrangörerna var förutseende och därför spelade vi två varv i fint väder under lördagen och bara ett under söndagen.

Peter Ericsson och lagkamraten Mats Olsson var bäst i hela femmannatävlingen genom att göra 99 slag på de tre varven och Sjöviken blev på det viset sex slag bättre än tvåan Nässjö.

Övriga i Sjövikens guldlag var Leif Nilsson, Kenneth Granholm, Ronny Granholm och Lena Nilsson.

– Vilket betydde att alla Sjövikenspelare som fanns med i Göteborg kom hem med medalj, gladde sig Peter Ericsson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons