Annons

Jesper Wiberg nästa nyförvärv i Tyringe

Sport • Publicerad 20 juli 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

– Gillade vad jag sett här i Tyringe så det skall bli kul att spela för klubben, förklarade Wiberg när han var nere och kollade läget och skrev kontrakt under tisdagen.

– Vi var ju 17-18 spelare klara för Sundsvall när beskedet plötsligt kom att man lagt ner division ett-laget.

Annons

Tyringetränaren Marcus Norell hade dock tentaklerna ute och fick en snabb kontakt med Wiberg som gjorde 34 poäng – varav 24 mål – för Timrås J20-lag i seriespelet under den gångna säsongen. Dessutom hann han med några matcher i

– Gillar Jesper Wibergs skills och nu skall vi försöka ge honom ett bra lag att spela i här nere, menade Marcus Norell som var mycket nöjd med en av de allra sista spelarna in i truppen.

Jesper Wiberg, med Huddinge som moderklubb, lämnade redan 2013 för Timrå och hade förstås tänkt sig ytterligare några säsonger i det området.

– Jo, det har ju blivit fyra säsonger där men samtidigt känns det riktigt bra att komma söderut och få prova på spelet i ettan här, förklarade 19-åringen som fyller 20 i november.

Hur är du som spelare?

– Framför allt en offensiv ytterforward och har väl ett hyfsat skott, anser Wiberg.

Hemma i Stockholm fick Jesper Wiberg hockeyn i blodet via en pappa som spelade mängder med matcher i Norsborg.

Men det fanns förutom skridskorna även fotboll och innebandy med i det Wibergska programmet i början.

– Var väl ingen jättetalang i fotboll så till slut stod valet mellan hockeyn och innebandyn, sa Wiberg som alltså valde hockeyn och redan i Stockholms TV-pucklag visade ett bra målsinne.

Jesper Wiberg blir nu den tredje spelare in i Tyringetruppen vilken är plockad från Timrås J20-lag.

Annons

– Jo, känner ju förstås de gamla lagkamraterna William (Erenrot) och Filip (Fällman) och även Johan Lindholm så några ansikten blir bekanta, menade Jesper Wiberg innan han flög tillbaka till Stockholm för att snart börja packa flyttkartongerna.

– Den siste juli måste jag vara tillbaka – men det ser jag fram mot!

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons