IFK Hässleholm plockade poäng mot topplaget

Sport IFK Hässleholm överraskade i hängmatchen mot topplaget Prespa Birlik genom att spela 2–2, halvtid 1–2 och därmed plocka sin sjunde poäng för säsongen.
Sport • Publicerad 22 juli 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
IFK Hässleholmsspelarna jublar sedan Karim Al-Asi gjort 1-0 på straff.
IFK Hässleholmsspelarna jublar sedan Karim Al-Asi gjort 1-0 på straff. Foto: ARNE FORSELL

Detta i en något märklig och svängig match.

– Vi gör en bra prestation som jag är nöjd med, ansåg IFK Hässleholmstränaren Daniel Nilsson vars lag fick spela på Österås huvudplan för första gången den här säsongen..

– Efter en lite sämre start på matchen tycker jag att vi visar under första halvlek att A-planen är vår.

IFK tog också ledningen på straff i den 25:e minuten. Mike Andrew gjordes ner i Prespas straffområde och Karim Al-Asi satte säkert 1–0 bakom Djurgårdens och Gambias forne landslagsmålvakt Pa Dembo Touray.

Tre olyckliga slutminuter på halvleken förändrade dock snabbt 1-0 till 1–2 sedan Christoffer Levi satt en frispark direkt i mål och sedan Alan Asaad enkelt fått springa igenom och skjuta 1–2.

Men IFK kom igen målmässigt i den andra halvleken när inhopparen Muhamed Resulevic spelade fram Mike Andrew till 2–2-målet.

Sista kvarten blev också lite dramatisk sedan Prespa-målvakten Dembo Touray manglat Karim Al-Asi i en närkamp och fått rött kort.

Men några riktigt heta målchanser skapades ändå inte under matchens slutdel.