Annons

Hässleholms kommun fick bluffaktura

HÄSSLEHOLM Hässleholms kommun fick i juni en faktura för en familjehemsplacering. Men kommunen hade blivit lurade, någon sådan beställning hade aldrig gjorts.
Hässleholm • Publicerad 24 juli 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

I mitten av juni kom det in en faktura om familjehemsplacering till Hässleholms kommun. Det var dock ingen som kände igen placeringen, så kommunen började undersöka saken.

- Vi kände inte igen det här barnet, så vi tittade efter personnumret i vårt verksamhetssystem. Men eftersom vi inte fick någon träff där, så började vi undersöka företaget som skickat fakturan, säger Sus Lantz Eriksen, chef på socialförvaltningen och tillförordnad kommunchef.

Annons

Det visade sig att företaget är ett av dem som organisationen Svensk Handel varnar för. De upplyser om att företaget fakturerar andra företag utan att ha haft någon tidigare kontakt och att det framförallt är kommuner som drabbas.

Därefter skrev kommunen till företaget för att bestrida fakturan.

- Men vi fick inget svar på grund av semester. Senare har de dock hört av sig och sagt att de ska kolla närmare på det hela, säger hon.

Men kommunen valde att gå vidare och polisanmäla den felaktiga faktureringen som bedrägeri.

- Vi inte om det handlar om bedrägeri, det får polisen avgöra. Men vi tyckte att faktureringen kändes konstig, säger hon.

Vilket belopp fakturan ligger på är oklart.

Mikael GammSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons