Läsarfoto från översvämning i Eslöv. Foto: Anna Nilsson
Mustafa och Nora Krlicevic på Kanalgatan. Foto: Joacim Österstam
Ett kraftigt skyfall orsakade lokala översvämningar i Eslöv under torsdagskvällen. Här Laila Nihlén på Kanalgatan. Foto: Joacim Österstam

Eslöv hårdast drabbat av översvämningar

Eslöv/Kävlinge Under torsdagskvällen härjade översvämningar på flera ställen i södra Skåne. Allra hårdast drabbades utan tvekan Eslöv.

Räddningstjänsten hade under torsdagskvällen fullt upp med larm om diverse översvämningar och vattenskador i Eslövs kommun.
– Alla ärenden vi har fått i södra Skåne har varit i Eslöv och vi har varit på sammanlagt elva ärenden där, säger Mats Nilsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

Det massiva regnet skapade inte bara översvämningar på gator, utan också i många villakällare. Framförallt är det Eslövs tätort som drabbats av det plötsliga regnkaoset.
– Det har varit väldigt koncentrerat i tätorten.

Hur har ni på räddningstjänsten hanterat larmen om översvämningar?
– Vi har besökt de adresser som ringt in till räddningstjänsten. I vissa fall har vi pumpat, och i vissa fall har vi bedömt att det inte behövts.

Även gator i Kävlinge svämmade på sina håll över av det kraftiga regnet, och det var inte helt enkelt att ta sig fram ens för bilar under torsdagskvällen.

[YouPlaySinglePlayer video=”50,100,135022″ ]

 

Såhär såg det under kvällen ut på Gästgifvaregatan i Kävlinge.
[YouPlaySinglePlayer video=”50,100,135020″ ]

En boende i närheten av Gästgifvaregatan som vill vara anonym, menar att översvämningar är ett återkommande problem i vissa delar av Kävlinge eftersom att brunnarna här inte har kapacitet att pumpa undan vatten tillräckligt fort.
– Det är kommunens fel, vi har alltid översvämning här i kvarteret. Jag har just nu översvämning i min källare, säger han till Skånskan.

Läs mer:

Dagens fråga

Tycker du att någon eller några i skidskyttelandslaget ska få Bragdguldet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar