Från vänster: Ronald Sanderberg, Ola Eliasson, Benny Persson och Rikard Persson. Alla fyra är tillsammans med Carl-Gunnar Nilsson kvalificerade för veteran-EM i tyngdlyftning som börjar på lördag. foto: Magnus Wahlström

Sörbyveteraner med EM-medaljer i sikte

Till helgen börjar veteran-EM i tyngdlyftning i Halmstad till vilket Sörby BoIS skickar inte färre än fem tyngdlyftare.
– Det är en stor tävling, inte minst för Sverige då många svenskar är med, säger Sörbys Krister Kjellander.

Och det är inte bara svenskar. Sammanlagt kommer cirka 500 tyngdlyftare att delta i de många klasserna. Konkurrensen kommer således vara skarp.
Sörby bidrar med fem tyngdlyftare till arrangemanget: Carl-Gunnar Nilsson, Benny Persson, Ronald Sanderberg, Rikard Persson och Ola Eliasson. Även om uppladdningen varierat dem emellan så finns chansen till medalj på flera håll.
– Jag är överlycklig bara över att ha kvalificerat mig. Målet blir främst att slå mitt personliga rekord, säger Rikard Persson som går i 94-kilosklassen för M45.
Rikard Persson har inte varit aktiv inom styrkelyftning i mer än några år, precis som Ola Eliasson som går i 105-kilosklassen för M35.
– Man är ju en gröngöling inom tyngdlyftning, säger Eliasson som ändå hoppas nå långt:
– Sköter jag mina kort rätt och de andra inte riktigt gör det så har jag nog en medaljchans. Men då ska allt stämma.

Om Eliasson och Persson har lite kortare erfarenhet inom tyngdlyftningen så är den desto större för de övriga tre.
– De har varit med tidigare och har stor erfarenhet. Jag skulle säga att alla tre har medaljchans, säger Krister Kjellander.
Benny Persson, som går i 94-kilosklassen för M40 tonar dock ner förväntningarna lite.
– Jag åker dit och försöker det så bra som möjligt, så får vi se hur långt det räcker. En mittenplacering kanske, tippar han.

Ronald Sanderberg i 77-kilosklassen för M65 har inför EM gjort ett strategiskt val av viktklass. Vanligtvis går han i 69-kilosklassen, men på grund av tuff konkurrens har han valt att inte banta ner sig den här gången.
– Medaljchanserna är nog större i 77-kilosklassen, säger Sanderberg vars uppladdning inte direkt varit helt optimal.
För ungefär tre veckor sedan välte han nämligen med sin cykel och slog i axeln, vilket förstås påverkat förberedelserna.
– Det är helt sanslöst egentligen – sämsta tänkbara uppladdning. Så att det får bli lite som det blir. Men det har ändå läkt hyfsat, så jag borde ha en pallchans, tror Ronald Sanderberg.

Sörbys femte bidrag, Carl-Gunnar Nilsson i 105-kilosklassen för M65, har även han lång erfarenhet av tävlingar och borde enligt Ronald Sanderberg ha chans på medalj.
Trots vissa ovälkomna avbrott i uppladdningen är Sörbyherrarna överens om att de gjort vad de kunnat och verkligen legat i för att komma i så god form som möjligt inför EM.
– Har man haft möjlighet att träna så har man gjort det. Jag tycker att vi kört på ordentligt, säger Ola Eliasson.
Tävlingarna i Halmstad drar igång på lördag och avslutas nästa lördag.

×