Annons

Spädbarnsmålet överklagas

KRISTIANSTAD I juli friades föräldrarna i det omtalade spädbarnsmålet av Kristianstads tingsrätt. Nu överklagar vice chefsåklagaren Eva Norberg domen.
Publicerad 10 augusti 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Kristianstads tingsrätt. Foto: Arkiv
Kristianstads tingsrätt. Foto: Arkiv

Det var i september förra året som ett fyra veckor gammalt spädbarn kom in Centralsjukhuset i Kristianstad. Där uppdagades fler revbensfrakturer och flickan dog dagen därpå. Misstanke om brott uppstod, polisen kontaktades och samma kväll greps föräldrarna.

Några dagar senare häktade Kristianstads tingsrätt föräldrarna misstänkta för mord. I vintras rubricerades misstankarna mot dem om, till synnerligen grov misshandel vid flera tillfällen.

Annons

I maj kom åtalet och därefter följde en lång rättegång som ledde fram till en friande dom av Kristianstads tingsrätt den 20 juli.

Men nu står det klart att det sista ordet i fallet inte är sagt. Detta sedan vice chefsåklagare Eva Norberg, via kollegan tillika chefsåklagare Anette Olsson, skickat in ett överklagande till tingsrätten.

– Jag väljer att överklaga eftersom jag inte delar tingsrättens bedömning. Nu är det ett lite märkligt läge med tanke på att jag har semester. Därför har min kollega begärt anstånd så att jag kan utveckla grunderna och inkomma med bevisuppgifter när jag är åter i tjänst, säger Eva Norberg till Kristianstadsbladet.

Eva Nordberg yrkar på att föräldrarna ska dömas till ett längre fängelsestraff för grovt vållande till annans död samt synnerligen grov misshandel.

Mikael GammSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons