Foto: Privat

Kranföretaget Sven Jinert AB expanderar

HÄSSLEHOLM Hässleholmsbaserade kranföretaget Sven Jinert AB har köpt Kranexpressen som därmed blir en del av verksamheten. - Vi blir nog störst i regionen nu, säger ägaren och grundaren Sven Jinert.

Sven Jinert AB, med huvudkontor i Hässleholm, arbetar med, i synnerhet tunga, lyft och hantering med hjälp av diverse kranar. De är idag en av de stora spelarna på marknaden i Götaland.

Men stor vill bli större och den 1 september blir Kranexpressen med 25 anställda en del av företaget.

– Det här är ett beslut som mognat fram. Vi får nu ett konkurrenskraftigt företag. Med det Kranexpressen bidrar med blir vi nu nog resurs- och omsättningsmässigt störst i regionen, säger Sven Jinert.

Sven Jinert förklarar vidare att befolkningsökningen påkallat expansionen.

– När vi startade för 30 år sedan var vi åtta miljoner i Sverige. Nu är vi tio. Det ställer krav på nya byggnationer och expanderad infrastruktur och där spelar vi en viktig roll.

När det gäller antalet nya arbetstillfällen kan Sven Jinert inte ge något exakt besked än.

– Jag kan inte ge någon exakt siffra, men vi kommer behöva minst tio nya anställda i företaget, säger han.

Även vice VD Björn Jinert ser positivt på förvärvet av Kranexpressen.

– De nya resurserna ger oss en kapacitetstillväxt. Vi vill leverera exklusive service och detta ger ytterligare förutsättningar till detta, säger han.

 

Fakta: Sven Jinert AB

Företaget grundas 1988 av Sven Jinert i mindre skala. Då var arbetet koncentrerat till Hässleholm. Huvudkontoret ligger fortfarande vid infarten till Hässleholm. Sven Jinert AB har specialiserat sig på mobilkranar, teleskoptruckar, specialtransporter samt tunghantering. Företaget ägnar sig åt husflyttningar, industriflytt samt montage och liknande till fasta priser. Idag bedrivs uthyrning av maskiner i Hässleholm, Karlskrona, Kalmar, Karlshamn, Kristianstad, Växjö, Ystad, Malmö, Helsingborg, Lund, Halmstad, Älmhult, Anderstorp och Hultsfred. På alla 14 orterna finns en maskinpark. Företaget har idag cirka 120 anställda och är 100 % privatägda.

 

 

Dagens fråga

Tycker du att kräftor är gott?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×