Matchen mot Bromölla blev tuff för ett nykomponerat Glimåkra. Bästa chansen att göra mål hade Sofie Andersson med fem minuter kvar av matchen. foto: Jörgen johansson/arkiv

Mållöst för Glimåkra – som tappat spelare

Ett Glimåkra som de senaste veckorna drabbats av spelarflykt spelade 0-0 borta mot Ifö Bromölla IF på fredagskvällen.
– Det har inte varit någon lugn semester direkt, säger tränaren Rikard Svensson.

Förra helgen skulle Glimåkra ha mött Färjestaden. Men eftersom de senare lämnat walkover i matchen innan uteslöts de ur serien och således har Glimåkra haft spelledigt i två veckor.
I spelartruppen har det dock varit turbulent.

Först lämnade Tintin Hansson och Frida Nilsson för FC Hessleholm och därefter har även Therese Björck och Amalia Karlsson försvunnit ur laget, två spelare som startade den senaste matchen mot Stattena.
– Man blev lite paff, säger Rikard Svensson.
– Therese Björck åkte till Cypern för att spela hösten där. Det blev snabbt bestämt, tydligen hade hon varit där för 7-8 år sedan.
– Amalia Karlsson har flyttat tillbaka till Småland. Också väldigt plötsligt.

Inget lätt situation för Svensson som fått ringa in gamla spelare; mot Bromölla var såväl Sara Nilsson som Sofie Ahlberg med i truppen.
Matchen i sig präglades av mycket kamp och lite skönspel. I första halvlek märktes spelaromsättningen och Bromölla skapade bland annat flera farliga hörnor.
– Men Sonja Fransson i målet gjorde det bra och fick bort dem, berömmer Svensson.

I mitten av den första halvlek var även Glimåkra på frammarsch genom Louise Persson. Men anfallet stoppades bryskt när hon fälldes av såväl målvakt som utespelare, dock utan att domaren blåste.
– Alla reagerade som om det vore straff. Louise ska lägga in bollen och benen bara försvinner.
I den andra halvleken lyckades Glimåkra få bättre ordning på sitt spel och kunde komma runt en del på kanterna.
– Vi pratade om kanterna inför matchen eftersom det är en stor plan. Det gör vi inte i första, utan ska tvunget in i mitten med bollen. Och där är de tuffa. I andra gör vi det något bättre.

När matchen gick in i sitt slutskede var det också Glimåkra som låg på för ett ledningsmål och Bromölla fick slå ifrån sig.
När det återstod fem minuter kom också den gyllene chansen. Louise Persson kom runt på kanten och spelade in bollen längs med mållinjen. Instörtande kom Sofie Andersson men hennes avslut räddades av Bromöllamålvakten.
– Målvakten fick upp näven, suckar Svensson.
Matchen slutade således mållös och nu ska Rikard Svensson försöka spela ihop sitt delvis nykomponerade lag inför hösten.
– Vi håller på och ska fylla på lite (i truppen). Förhoppningsvis kommer det att bli bättre och bättre, avslutar han.

×