Foto: TT-bild

Räddningstjänsten slutar bemanna dagtid

HÄSTVEDA Räddningstjänsten i Hästveda slutar med bemanning dagtid. Men orten lämnas inte i sticket för det.

Sedan 2006 har två tredjedelar av räddningsmännen i beredskap försvunnit från Räddningstjänstens avdelning i Hästveda. Tidigare fem, har nu blivit två man i beredskap. Särskilt dagtid har varit svår att bemanna och stationen har vid olika ställer tvingats hålla stängt.

Med anledning av denna situation tvingas nu Hästveda den 1 september lägga ner bemanningen dagtid. Detta innebär i klartext att stationen kommer vara obemannad måndag-fredag 06-18 året runt. Övrig tid kommer stationen vara bemannad med två räddningsmän i beredskap.

Räddningstjänsten har sedan tidigare tagit fram en handlingsplan som säger att 95 % av kommuninvånarna ska nås inom 15 minuter, och inom 20 minuter från larm ska en enhet med rökdykarförmåga vara på plats. Detta kommer även i fortsättningen tillgodoses genom insatser från Räddningstjänsten i Osby och i Hässleholm. Det finns även planer att flytta Räddningstjänsten i Hässleholm till Stobyvägen, mittemot Djursjukhuset. Med en sådan placering skulle Räddningstjänsten kunna vara på plats i Hästveda på elva minuter.

Dagens fråga

Tycker du att kräftor är gott?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×