Stoffe Nilsson (till höger) och kartläsaren Jesper Johansson vann även finalen i Sydsvenska Rallycupen. FOTO: JOHANNES HÖGHÄLL JOHNSSON

Stoffe överlägsen på hemmabana

Det blev en utklassningsseger för HLMK:s Stoffe Nilsson i 2017 års Snapphanerally. Tillsammans med kartläsaren Jesper Johansson var han nästan en och en halv minut före tvåan, klubbkamraten Johan ”Kalle” Green.
– Det blir alltid lite extra press på hemmaplan, säger Stoffe som inte lät sig bekomma.

De tunga namnen försvann ett efter ett i årets Snapphanerally. Turboslangen höll inte för Wäxjös Robin Adolfsson som tvingades bryta på SS 2. En sten fällde Johan Kastenman från Kristianstad på sträckan efter och på SS 4 var det Mattis Olssons tur att tvingas lämna tävlingen när han körde in i ett träd.
Favoritfallen var många men den största favoriten av de alla levererade. Stoffe Nilsson stod i ensamt majestät. Och faktiskt blev det trippelt HLMK på totalprispallen. Tvåa blev Johan ”Kalle” Green och kartläsaren Kevin Athley från Wäxjö, som tog hem sin tvåhjulsdrivna klass (A-förare 2 och R3). På tredje plats kom Ingvar Andersson/Adam Andersson i Stoffes gamla Subaru – tvåa i den fyrhjulsdrivna klassen.

– Det känns alltid bra att vinna. Men i veckan gjorde vi några ändringar på bilen som inte föll så väl ut, så det kändes hela tiden som att åka med punktering, säger ”Kalle”.
Stoffe behövde inte ge riktigt allt på Hovdalasträckan för att vinna men han framhåller att sista specialsträckan ändå bjöd på utmaningar av ett annat slag.
– Vi var i dikeskanten ett par gånger och det hade vi kanske inte varit om det hade varit tajtare och koncentrationsnivån hade varit ett snäpp högre.
Vinslövsbördige Jesper Larsson, Kristianstads MK, vann sin klass.
Läs mer om Snapphanerallyt i måndagens tidning.

×