Annons

HIF riskerar förlora derbyhjälten

Sport Anton Persson har kommit in på en tvåårig utbildning i Stockholm.
Sport • Publicerad 18 augusti 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Anton Persson har kommit in på en tvåårig utbildning i Stockholm som han gärna vill gå. Samtidigt är fotbollslivet i HIF roligare än någonsin. Angenäma problem – men alltjämt problem...                                                                                 Foto: John Friberg
Anton Persson har kommit in på en tvåårig utbildning i Stockholm som han gärna vill gå. Samtidigt är fotbollslivet i HIF roligare än någonsin. Angenäma problem – men alltjämt problem... Foto: John Friberg

Frågan är om Anton Perssons högerfot har svalnat än. I söndagens derby mot IFK Hässleholm var den i alla fall glödhet.

– En fantastisk känsla! Ett av de skönaste målen jag har gjort. Det var ju så viktigt eftersom det kom i 85:e minuten när det stod 0–0. Det var en underbar känsla att få en bra träff och se bollen sticka upp i bortre hörnet, beskriver Anton Persson.

Annons

Tre poäng i derbyt samtidigt som tre av toppkonkurrenterna tappade poäng, den 17:e omgången gick sannerligen i grönvit favör.

Detta var ett scenario som inte ens Anton Persson riktigt vågade hoppas på i början av april.

– Man hade många tankar under den försäsongen, vad det var som inte fungerade. Vi testade lite olika spelsystem men fick inte ut ett dugg. Jag är både glad och imponerad av hela laget över hur vi lyckades få rätt på allting. Kvaliteten har höjts efterhand. Vi är stabilare och ett bättre spelande lag än tidigare. Det har varit ett väldigt fint år så här långt.

27 år gammal är han kanske bättre än någonsin. Anton känns onekligen som en spelare för division ett.

Är det din bästa säsong?

– Tidigare har jag ju haft en friare roll från kanten eller spelat som nummer 10. Men i den här rollen, som innermittfältare i 4–4–2, är jag i alla fall bättre än förra säsongen. Jag trivs mitt inne i smeten och känner att jag har en ganska bred kompetens på den positionen. Jag kan lösa det defensiva samtidigt som jag bidrar offensivt, summerar Anton och resonerar sig ödmjukt fram till slutsatsen:

– På så sätt är detta nog min bästa säsong.

Samtidigt som mittfältsgeneralen stormar mot minst division ett-kval med HIF står han inför stora beslut.

– De är många och de är svåra. Verkligen, konstaterar Anton som blev klar med sin kandidatexamen och klev ut som färdigutbildad kommunikatör i juni.

Nu har han kommit in på en tvåårig masterutbildning i marknadskommunikation och mode på Stockholms universitet.

Annons

Utbildningen börjar om en och en halv vecka.

– I april slängde jag iväg en ansökan och tänkte ”jag kommer ändå aldrig in” – men det gjorde jag. Och nu får jag ta konsekvenserna av det, säger Anton som känner sig villrådig.

– Från början intalade jag mig att jag skulle kunna släppa fotbollen vid 27 års ålder.

Men så enkelt var det inte...

– Fotbollen är så pass viktig och spelar så stor roll i mitt liv att jag inte riktigt vet hur jag ska göra. Men jag ska verkligen försöka spela säsongen ut även om det blir en jobbig pendling. Jag kan nog inte släppa det här.

Och om HIF tar klivet upp i ettan – finns du kvar i laget 2018?

– Det får bli ett nytt beslut. Så långt har jag inte tänkt än, skrattar han.

Det finns en hel del annat att ta tag i den här hösten. Till att börja med: Kvarnby klockan 19.30 i kväll på Österås.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons