Lägenhetsfolk anses mindre värda

Under nästan 8 års tid (!) har jag och min sambo i egenskap av såväl hundägare som flitiga cyklister då vi saknar bil förgäves försökt få Hässleholms kommun att vidta åtgärder när det gäller den otillåtna trafiken mellan den filfabriken och Pilgatan. Inte en enda bil respekterar den skylt som står där och tydligt klargör att fordonstrafik ej är tillåten. Både vi själva och många andra har varit ytterst nära att råka riktigt illa ut vid flera tillfällen både gående och cyklande på grund av att bilisterna inte anser sig behöva följa de trafikregler som gäller. Döm därför om min stora chock och förvåning när det nu helt plötsligt går alldeles utmärkt att vidta de åtgärder som vi förgäves försökt få gehör för; att placera inte bara en utan två betongsuggor invid skylten för att omöjliggöra trafik.

Det var en fullständig omöjlighet när vi föreslog det för kommunens representanter gång efter annan. Anledningen till att det helt plötsligt är inte bara fullt möjligt utan till och med har kunnat skyndas på är nämligen att nu när Viaduktgatan är avstängd för ombyggnad så blev trafiken för mycket för de villaägare som bor i området!
Märk väl att vi som hyr våra lägenheter med all tydlighet därför har fått klart besked om hur mycket mindre värda vi och våra åsikter är jämfört med husägarnas.

Jag och många med mig finner detta ytterst anmärkningsvärt minst sagt och anser att det är fullständigt oacceptabelt att diskriminera en stor grupp på det sättet som kommunen gör. En grupp som betalar sin skatt precis som alla andra dessutom. Det är skandalöst att behandla mindre bemedlade på detta vidriga sätt som det även gjordes vid höghusbranden i England för övrigt. Om vi och våra åsikter ej räknas så anser jag vi ej bör betala skatt som delvis går till vår hemkommun i Hässleholm.

För övrigt är det inte någon enda person som är det minsta intresserad av hur vi lägenhetsinnehavare i de närliggande bostadsområdena berörs av denna avstängning. Trafiksituationen är för oss helt plötsligt betydligt värre än vad den var förut och olyckor är nära att hända varje dag.

Dagens fråga

Har du badat vid Bjärlången?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×