Annons

Styrkebesked av Glimåkra

Sport • Publicerad 21 augusti 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Louise Persson blev tvåmålsskytt när Glimåkra avfärdade Eskilsminne med 4-0 hemma på Trollavallen i omstarten av damernas division ett.                                         Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Louise Persson blev tvåmålsskytt när Glimåkra avfärdade Eskilsminne med 4-0 hemma på Trollavallen i omstarten av damernas division ett. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

– Det var roligt att spela idag, det är en härlig känsla i laget och vårt spel blir bara bättre och bättre. Det var skönt att vi hittade rätt igen efter sommaruppehållet och tog tre viktiga poäng, säger Louise Persson, som utgör halva delen av Glimåkras suveräna anfallsduo. Persson och Sofie Andersson tvingar de flesta backlinjer att jobba stenhårt och matchen mot Eskilsminne var inget undantag.

Det var Glimåkra som startade matchen piggast och redan i inledningen fick hemmalaget ett par fina möjligheter att trycka in bollen bakom Eskilsminnes målvakt. Bland annat ett par hörnor kändes farliga men det var först i 25:e matchminuten som Andersson spräckte nollan med ett välplacerat skott från vänsterkanten, servad av Josefine Mårtensson.

Annons

Eskilsminne försökte replikera men hade inte mycket att säga till om och blev aldrig riktigt farliga. Deras anfall avstyrdes utan större problem av Glimåkras försvarare med Kajsa Lind i spetsen, och i hemmamålet var Sonja Fransson en trygg sista utpost när Eskilsminne väl kom till avslut.

Även om Glimåkra hade övertaget i nästan hela matchen dröjde det till 65:e matchminuten innan dagens andra mål kom. Den här gången var det dags för Persson att skriva in sig i målprotokollet men det stora förarbetet stod Olivia Johansson för. Efter en mycket fin soloprestation på sin vänsterkant serverade hon en räkmacka som Persson enkelt kunde förpassa i mål.

Drygt tio minuter senare var det istället Persson som stod för det fina förarbetet när hon lobbar en boll bakåt, över sig själv, och spelar fram en framstormande Andersson som läckert gör 3-0. Det fjärde målet kom i slutminuterna när Persson än en gång höll sig framme och vann sin duell. I en rörig situation framför målet så vinner Persson ett motlägg och bollen letar sig upp i nättaket.

Det blev en tung hemresa till Helsingborg för Eskilsminne men i Glimåkralägret var det enbart glada miner.

– Idag är jag nöjd med hela laget, vi spelar tryggt över hela planen och visar tålamod. Vi värderar situationerna på ett bra sätt och bjuder på en del fina kombinationer, säger en nöjd Rikard Svensson som är tränare för Glimåkra.

Glimåkra IF: Sonja Fransson – Desirée Tiittanen, Julia Ottosson, Kajsa Lind, Josefine Mårtensson – Emma Svensson (71), Frida Welinder, Charlotte Karlsson (45), Olivia Johansson – Louise Persson, Sofie Andersson (85).

Ersättare: Matilda Ståhl (45), Sofie Ahlberg (71), Sara Nilsson (85), Emelie Björkman, Charlotte Bergstrand, Helena Ivarsson (mv).

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons