Annons

Elin tog cykeln till första höstsegern

Sport – Det är ju inte ofta man kan ta cykeln till en tävling!
Sport • Publicerad 22 augusti 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Tyringerundan samlade 700 löpare till skogarna söder om samhället.
Tyringerundan samlade 700 löpare till skogarna söder om samhället.

– Det är ju inte ofta man kan ta cykeln till en tävling!

Elin Carlsson är OK Tyringes senaste affischnamn även om klubbadressen numera är Pan Kristianstad. Men det var kring henne som mycket av intresset kretsade när klassiska Tyringerundan avgjordes i trakterna av Smedeboda och Skälsböke under söndagen.

Annons

För 20-åriga landslagslöpare Carlsson var det också cykelavstånd från bostadsorten i Skyrup.

– Det är ju alltid kul att komma hem och springa även om jag är inne i en ganska tung träningsperiod just nu, berättade Elin Carlsson som förutom en ohotad seger i D21-klassen även fick ta emot hederspriset från Sveriges Skogsflickor som bästa junior i Götaland.

Carlsson blev ju dessutom årets orienterare i Skåne under 2016 och när hårdträningen lättar om ett par veckor blir det först träningsläger med landslaget och sedan hösten stora mål.

– SM är förstås en tävling som man siktar mot, förklarade Elin Carlsson som vann D21 före klubbkamraterna Pia Olsson och systern Nelly Carlsson.

Men det här var också ett område som du sprungit mycket i?

– Faktiskt inte – tror bara jag tävlat här en gång tidigare, berättade Elin Carlsson.

Tyringerundan, som sprangs första gången redan 1945, hade efter fem år hittat tillbaka till markerna söder om samhället och Maggan Olsson i klubben var mycket nöjd med tillströmningen av löpare.

– Vi hade hoppats att kanske ett par hundra skulle anmäla sig på plats – nu blev det 300, berättade Maggan Olsson som totalt kunde räkna in 700 starter i 62 klasser på banor som lagts av Erland Martinsson.

– Tror att vi hade fördel av att det var första hösttävlingen i vårt distrikt och vi var själva nöjda med arrangemanget.

2018 kommer dock Tyringerundan att åter bli en vårtävling och arrangeras i samband med påsken.

– Vi kommer att ingå i ett ”påskpaket” av tävlingar tillsammans med några andra klubbar i Göingekretsen och det ser vi fram mot, förklarade Maggan Olsson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons