Annons

Seniora läkare ska rädda vård i kris

Hässleholm Regionen ställer sitt hopp till att seniora läkare ska ta tjänst på vårdcentralen Vänhem i Hässleholm för att handleda läkare under utbildning.
Hässleholm • Publicerad 22 augusti 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Målet är att Vänhem ska bli Skåne andra utvecklingsvårdcentral.

Annons

– Vi har en bra bemanning med specialister och läkare i sydostområdet i dag. Utvecklingsvårdcentralen gör att de yngre läkarna under vidareutbildning ges handledning och stöd på plats av de mer erfarna specialisterna. Arbetsmiljön blir attraktivare. Nu ställer vi vårt hopp till att få möjlighet att göra Vänhem till en likadan vårdcentral. Vårt mål är att starta där också, förklarar Birgitta Landin.

Det saknas cirka 260 läkare i den skånska primärvården och runt 20 står i kö för ST-läkaranställning. Fler läkare går i pension än vad som fylls på, samtidigt som befolkningen växer. Regionen letar efter läkare på olika sätt.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons