Tommy Karlsson har löpartalangen i behåll och under helgen blev han svensk veteranmästare på 800 meter. Foto: RALPH BRETZER/ARKIV

Karlsson tog nya SM-guld Gott om Göingeframgångar vid veteranmästerskap

Som junior var Tommy Karlsson landslagsman i bland annat hinderlöpning. Men idrottsprofilen Karlsson håller fortfarande formen vilket han visade när veteran-SM avgjordes i Karlskrona.
På 300 meter häck var konkurrensen skral när han sprang i mål som segrare på 55,94 i M65-klassen men på 800 meter blev det andra bullar - och SM-guld!

– Ja, det var kul att kunna vinna den distansen eftersom tvåan ju faktiskt var med och sprang i EM, berättade Tommy Karlsson som blev mästare på tiden 2.36,28 vilket var 0,29 före tvåan Roland Jansson, Uppsala.
Men även Karlsson, som springer för Hässleholm Freeflow, hade planer på att springa veteran-EM tidigare i sommar.
– Men när jag skulle börja träna på bana fick jag lite skadekänningar direkt så jag skrinlade de planerna för den här gången, sa Tommy Karlsson.
– Det kan kanske bli i framtiden istället och tiden finns det en hel del att slipa på.
Men det blev fler lokala framgångar bland SM-veteranerna.
Vittsjö GIK:s duktige kastare Patrik Pettersson fanns med i M45 och tog hem segern i viktkastning på 12,30.
Ett resultat som var nästan metern före tvåan Patrick Lindfors, Mälarhöjden.
Pettersson blev dessutom trea i slägga på 34,84 och rundade av med en femteplats i diskus på 28,80. Anna Sjödin, Vittsjö, sprang 800 meter i K45 och gjorde det så bra att hon slutade tvåa på 2.35,55 bakom segrande Anna Rambin, Nocout och Vittsjölöperskan blev dessutom fyra på 100 meter med 13,75.
I K60 var startfälten tunna men Vittsjös Gun-Inger Persson gjorde mycket bra ifrån sig i hela sex grenar.
Lönsboda SK hade också deltagare på plats och Roland Pihlblad blev sexa i M65 i diskus med 25,29 medan Ingvar Eriksson, född 1934, var mycket flitigt i farten i den välfyllda M80-klassen.
Allra bäst i diskus där Eriksson noterades för 23,92 vilket gav en fjärde plats och dessutom blev Lönsbodaatleten femma i både kula (9,78) och spjut (19,30).

×