Annons

Prova prima pigga tips på Pulsen

Osby • Publicerad 31 augusti 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Ungdomarn på Pulsen äter gärna fruktsallad.
Ungdomarn på Pulsen äter gärna fruktsallad.

Många barn och ungdomar mår inte bra, vilket naturligtvis kan bero på en mängd olika saker. Några anledningar kan vara dålig sömn, fel kostvanor och att de rör sig för lite.

– Ibland kommer ungdomar hit utan att ha ätit någon lunch, berättar Jessica Darlin som jobbar som fritidsledare på Pulsen.

Annons

Eleverna är många gånger trötta och fyller på sitt energiförråd med läsk och godis. Det är heller inte så att träning alltid är en del av elevernas vardag.

Men nu hoppas personalen på Pulsen att något av det man erbjuder under den kommande veckan ska fastna och förhoppningsvis smyga sig in i ungdomarnas vardag.

I stället för att erbjuda läsk och godis kommer det att vid olika tillfällen finnas exempelvis smoothie, fruktsallad, toast av lite grövre bröd och tacos med olika såser. Det kommer även att finnas möjligheter att testa yoga.

På onsdag den 6 september mellan klockan 15,30 och 16,30 kan eleverna anmäla sig till gruppträningspass på Osby aktivcenter. Ingen erfarenhet av träning behövs. Däremot måste eleverna vara ombytta.

Efteråt bjuds det på fika på Pulsen.

Samma kväll mellan klockan 18-18,45 håller Anna-Karin Lennartsson från Osby aktivcenter en föreläsning på Pulsen.

Hon kommer att prata om träning och vad man bör äta för att må bra. Hit välkomnas även föräldrar till eleverna eller andra i elevens närhet.

Anna-Karin Lennartsson framhåller även vikten av att sova tillräckligt för att orka med vardagen.

– Ungdomar behöver helt enkelt mycket sömn, konstaterar Anna-Karin Lennartsson.

Hon lovar samtidigt att inte fylla föreläsningen med en massa pekpinnar, men goda råd kommer hon att ge.

Fakta:

Varför inte byta läsken mot en smoothie. Eller en datorkväll mot ett träningspass.

I veckan som kommer arrangerar fritidsgården Pulsen tillsammans med Osby aktivcenter en hälsovecka för högstadieungdomar.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons