Annons

Fortsatt hopp om Sydostlänk

Osby Politikerna i Osby kommun har inte gett upp hoppet om Sydostlänken. De kommer att kämpa för att projektet kommer med i infrastrukturplanen när den ska klubbas igenom nästa vår.
Osby • Publicerad 4 september 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Sydostlänken fanns inte med i förslaget till den nationella infrastrukturplan som avser tiden 2018-2029. Det var en stor besvikelse för både Skåne, Småland och Blekinge. Men kampen fortsätter. Förslaget är ute på remiss och det slutgiltiga beslutet tas först under våren 2018.

– Det är en samhällsekonomisk vinst att bygga Sydostlänken, påpekar både Marika Bjerstedt Hansen (S) och Tommy Augustsson (S).

Annons

– Vi får förklara för infrastrukturministern hur viktig den är, fortsätter Marika Bjerstedt Hansen.

Projektet Sydostlänken sträcker sig mellan Älmhult och Karlsham. Sträckan skulle inneburit en upprustning av den befintliga tågsträckan på cirka fyra mil samt en nybyggnation på en 18 kilometer lång järnvägssträcka mellan Olofström och Blekinges kustbana. På det här sättet skulle man koppla ihop den södra stambanan med Blekinge kustbana och därmed även hamnen i Karlshamn.

– I nästa vecka kommer vi att träffa styrgruppen för Sydostlänken, berättar Marika Bjerstedt Hansen. Då ska vi diskutera hur vi ska gå vidare.

Fakta:

Politikerna i Osby kommun har inte gett upp hoppet om Sydostlänken. De kommer att kämpa för att projektet kommer med i infrastrukturplanen när den ska klubbas igenom nästa vår.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons