Annons

Började karriären på Norra Skåne

Personligt Minnesord efter Christel Persson.
Personligt • Publicerad 5 september 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Som tidigare meddelats har journalisten Christel Persson avlidit i en ålder av 65 år.

Hon var dotter till försäljningschefen vid dåvarande Ringcentralen i Hässleholm, Arne Persson och hans maka, och växte upp i Hässleholm. Christel Persson började sin journalistkarriär som vikarie på Norra Skåne i mitten på 70-talet.

Annons

– Jag tror att det var 1973 som Christel Persson dansade en sommar hos oss, säger fd chefredaktören på Norra Skåne, Billy Bengtsson.

– Dansade passade bra i det här sammanhanget för Christel formligen dansade ut på jobbet, glad, ung och entusiastisk. Hon fick alltid god kontakt med sina intervjuobjekt, hon skrev på en lättillgänglig prosa med inslag av både poesi och humor.

– Om jag inte minns fel var hon den första på vår redaktion som intervjuade Amatheamannen, den forne revolutionären Anton Nilsson. Hon hade redan då de vida utblickarna i sig. Vi blev inte förvånade när vi något senare förstod att Sverige blev för trångt för henne och att hon gav sig stora vida världen hän, säger Billy Bengtsson.

1975 fick Christel Persson tjänst på Expressen, 1980 till 1984 var hon medelhavskorrespondent med bas i Rom och 1991 till 1997 var hon stationerad i Barcelona. Hon var även i Aten en tid innan hon slutade som nyhetschef och kulturredaktör på Kvällsposten i Malmö.

Närmast anhöriga är dottern Clara och systrarna Mona och Kim.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons