Annons

Djuren kan rädda skolan

Visseltofta En skola med djurprofil. Det kan bli det som räddar skolan i Visseltofta. Idag tas frågan upp på barn- och skolnämnden.
Osby • Publicerad 5 september 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Norra Skåne har tidigare berättat att det funnits diskussioner och tankar på att ge Visseltoftaskolan en djurprofil.

Idag tas ärendet upp på barn- och skolnämnden, vilket innebär att förvaltningen kan få i uppdrag att utreda den här möjligheten.

Annons

I början av sommaren togs beslutet att låta klasserna 3 till och med 6 vila under ett läsår på grund av att kommunen inte hittat någon lärare.

Från föräldrahåll har man sett det här som en dödsstöt för skolan som tillhör en av landets minsta.

Daniel Landin (S) som är ordförande i barn- och skolnämnden har däremot en förhoppning om att en speciell djurprofil skulle kunna rädda skolan och till och med göra den extra attraktiv för både elever och möjligheten att rekrytera lärare.

Han har i en tidigare intervju påpekat att ökningen av antalet elever inte är någon som kommer att hända av sig själv. Skolan måste helt enkelt erbjuda någon unikt.

Om förslaget om en utredning får ja i nämnden kan en arbetsgrupp startas. De skulle kunna arbeta fram ett förslag på hur man på bästa sätt stärker skolan. I den här arbetsgruppen skulle förutom politiker och tjänstemän även vårdnadshavare till barnen finnas med.

Förhoppningen är att Visseltoftaskolan ska kunna vara igång igen läsåret 2018/2019.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons