Annons

Många roliga minnen vid klassträff

Personligt 1956 började detta gäng klass 1c på Kyrkskolan i Hässleholm.
Personligt • Publicerad 5 september 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
1956 började detta gäng i klass 1c på kyrkskolan i Hässleholm. 
 Foto: Jenny Eskilsson
1956 började detta gäng i klass 1c på kyrkskolan i Hässleholm. Foto: Jenny Eskilsson

Det har gått några år sedan klass 1c 1956 skiljdes på Kyrkskolan, men nu har de varit samlade till klassträff.

Träffen inleddes med att Jenny Eskilsson öppnade dörren till Kyrkskolan och visade klassrummen. Det blev ett nostalgiskt besök där de gamla stengolvet och stentrapporna fortfarande ser ut som i svunnen tid.

Annons

Därefter åkte sällskapet vidare till Hässleholms modelljärnväg på P2, där de fick rundvandring och information om museet och hur järnvägsmodellen växer fram.

Sedan blev det en tur till Hovdala slott, där sällskapet promenerade i trädgården och beskådade alla vackra blommor och örter i solskenet. Dagen avslutades med middag på Statt, där Kerstin Helander berättade om Hässleholms historia.

Ljus tändes för de kamrater som inte längre finns kvar i livet och en hälsning i brevform framfördes från klassens första fröken, Gunnel Myller, som numera är 93 år och bosatt i Stockholm.

Det blev många roliga minnen, tal, fotografier och även en poesibok plockades fram.

– Alla skratten, minnen vi blev påminda om och många kramar gjorde att dagen blev så betydelsefull för oss alla. Den blev ett minne för livet, säger Ylvali Peterson från Ängelholm, som var med.

Överst från vänster: Ulla Jönsson-Gabrielsson Stockholm, Lennart Persson Flyinge, Thomas Svalner, Hässleholm, Lennart Ask Hässleholm, Gun Persson-Sördin Hässleholm, Margaretha Hjort-Fridsten, Ängelholm, Sven Svensson Tyringe.

Mitten: Anna-KerstinPersson-Nordhall Varberg, Kerstin Wendell, Kristianstad.

Nederst från vänster: Jan Gabrielsson, Lund, Gunnel Johansson-Lundquist, Höör, Ylvali Richter-Peterson, Ängelholm, Inger Bäckman -Gustafsson, Lund, Mats Castor, Lund, Margareta Westberg-Fronth Strömstad, Christina Olsson -Eriksson, Hässleholm. Senare ankom även Ethel Liljegren- Kristensson, Hässleholm.

Foto: Jenny Eskilsson

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons