Annons

Hyllad svensk deckare blir Netflix-serie

Kultur och Nöje Malin Persson Giolitos roman Störst av allt blir Netflix-serie, rapporterar flera svenska medier efter att Netflix under onsdagsmorgonen gått ut med ett pressmeddelande.
Publicerad 8 september 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Malin Persson Giolito. Foto: TT
Malin Persson Giolito. Foto: TT

Störst av allt blir Netflix första svenska serie. Produktionsstarten är nästa år och producent blir Pontus Edgren på FLX.

Malin persson Giolitos rättegångsthriller Störst av allt utsågs förra året till bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Den handlar om en skolskjutning och framför allt om rättegången efter densamma. Gymnasieeleven Maja Norberg blir anklagad för mord och hennes förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj rullas upp.

Annons

Camilla Ahlgren, som skrivit manus till bland annat Bron, ska göra det även till Störst av allt. Författaren Malin Perssons Giolito är dotter till Leif GW Persson. Hon debuterade 2008 med romanen Dubbla slag.

Om den kommande inspelningen säger hon i pressmeddelandet:

- Vi har lagt tid på att bygga ett team som vi kan lita på för att kunna filmatisera romanen. Jag har själv prenumererat på Netflix sedan den andra veckan det var möjligt att göra det i Sverige, så det är otroligt spännande att Störst av allt nu blir en Netflix originalserie.

Yvonne Erlandsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons