Annons

Behåller chefslönen – plus arvode

HÄSSLEHOLM Stefan Larsson (M) behåller sin fritidschefslön under tiden han sysslar med utredningar. Dessutom får han ett arvode på 30 000 kronor i månaden i egenskap av bun:s ordförande.
Hässleholm • Publicerad 11 september 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det är en överenskommelse som är gjord, säger kommunchefen Bengt-Arne Persson, som inte vill svara på om det är rimligt.

– Det är så det varit i Hässleholms kommun, de få gånger det varit aktuellt. När man lämnat sitt förvaltningschefsuppdrag för andra uppgifter har man behållit sin lön.

Annons

Stefan Larsson tjänade som fritidschef 60 800 kronor i månaden efter 2017 års löneöversyn.

Detta får han därmed även i sin nya roll som utredare, en tjänst som är på heltid och med arbetstid varje vardag mellan 8 och 17.

– Han kommer att få tjänstledighet härifrån för sina uppdrag för bun. Är han borta 20 timmar en vecka har han 50 procents löneavdrag härifrån. Men gör han mycket av ditt politiska uppdrag under kvällar så påverkar det inte den anställning han har här, berättar Bengt-Arne Persson.

Som barn- och utbildningsnämndens ordförande har Larsson enligt bestämmelserna rätt till ersättning med 45 procent av grundbeloppet – vilket innebär 30 628 kronor i månaden utöver chefslönen.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons