Foto: TT TT

Stal bil i butik – drog iväg

Malmö Vid 13.40-tiden på söndagen stal en man, hög på knark och utan körkort, en av bilarna i en bilaffär på Agnesfridsvägen. Efter en intensiv jakt kunde han till slut gripas.

Plötsligt hörde personalen i bilaffären ett vrål. Den man i 40-årsåldern som tidigare knallat in i butiken och tackat nej till hjälp var försvunnen.
På ett okänt sätt fick mannen tag i nycklarna till en av bilarna, värd omkring 180 000 kronor. Han satte sig bakom ratten, startade motorn och började att köra omkring inne i lokalen.

En av de anställda var tvungen att kasta sig ur vägen för att inte bli påkörd.
Mannen dundrade ut på vägen utanför, satte gasen i botten och styrde kosan mot Lindängen. Hastigheten var så hög att polisen tills vidare avstod från att ta upp jakten, då följderna vid en olycka kunde bli katastrofala.

Mannen fortsatte sedan ut på Yttre Ringvägen, krockade lätt med ett annat fordon, och svängde sedan av vid Kvarnby.
Vid det laget hade polisen fått ett gott signalement på mannen, som är tidigare känd av polisen.

Med hjälp av vittnen som sett mannens vansinnesfärd leddes polisen till Fårabäcksvägen, där man spred ut sig och började att leta.
Efter en stund dök mannen upp och kunde gripas.
Han är nu misstänkt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning, då han inte har körkort.
Han misstänks också för drograttfylleri och narkotikabrott, då han var påverkad under hela händelseförloppet.

×