Varierande omdömen om strandbaden

Hässleholm Miljökontoret har inspekterat samtliga badplatser i kommunen och gett följande omdömen och synpunkter.

Ballingslövssjön
Toaletterna var smutsiga, toalettpapper saknades, hållare till toalettpapper saknades, dörrarna var sönder, allmänt ofräscha och slitna. Papperskorgar och sopkärl saknas. Skylt om hundförbud 15/5-15/9 finns. Hundlatrin saknas. Mycket riklig bottenväxtlighet i vattnet till höger om bryggan. Fritidskontoret har informerats om att de bör ta reda på vilken typ av växtlighet det är och hur de ska hantera det i fortsättningen. Fritidskontoret har med hjälp av kommunekolog Lars-Erik Williams meddelat att det är näckros och nate, troligen gul näckros och ålnate.
Bjärlången
Inga anmärkningar på städningen. Sopkärl och papperskorg finns. Skylt om hundförbud 15/5-15/9 och hundlatrin finns.
Bosarpssjön
Inga anmärkningar på städningen. Skylt om hundförbud 15/5-15/9 saknas. Hundlatrin saknas. Skylt med ”Bad sker på egen risk”, badande undrade vad detta betydde, frågan har skickats vidare till Fritidskontoret. Enligt badande blir man brunare på huden efter bad de senaste veckorna. Dusch finns på stranden, en av de två kommunala badplatserna som har dusch.
Dalsjön
Toaletten och toalettring var smutsig, toalettpapper saknades. Ren brygga. Gammal soptunna finns. Skylt om hundförbud 15/5-15/9 saknas. Hundlatrin saknas. Varningsskylt om att vassa föremål kan finnas på stranden och i vattnet. Fritidskontoret har informerats och åtagit sig att kontakta föreningen som sköter badplatsen angående bristerna.
Finjasjön – Björkviken
Ingen anmärkning på städningen. Många papperskorgar. Skylt om hund- och hästförbud 15/5-15/9 finns. Hundlatrin saknas. Ingen brygga. Anslag om avrådan för bad med laminerade A4-skyltar, en vid nedgång till stranden och en på toalettbyggnaden. Anslagen är endast på svenska. Vid besöket fanns utländska gäster. Fritidskontoret kommer att komplettera avrådan så att den finns på andra språk.
Finjasjön – Mjölkalånga
Rent på stranden förutom en stor hundbajs. Bryggan nedsmutsad med fågelbajs. Toaletten städad men det saknades vatten i handfatstanken och pappershanddukar. Inga papperskorgar men sopkärl finns. Häst badade vid tillsynsbesöket. Skylt om hundförbud 15/5-15/9 saknas. Hundlatrin saknas. Avrådan för bad på plastlaminerade A4-skyltar två ställen, en vid soptunnorna och en på bryggan.
Humlesjön
Inga anmärkningar på städningen. Sopkärl saknas men papperskorg finns. Skylt om hundförbud (alltid) finns och hundlatrin finns.
Kallsjön
Rent på strand och brygga. Toalett smutsig och knappt något toalettpapper. Sopkärl finns. Skylt om hundförbud 15/5-15/9 saknas. Hundlatrin saknas.
Lursjön – Lursjöbadet
Inga anmärkningar på städningen. Rena utrymmen med vattentoaletter. Skylt om hundförbud (alltid) finns och hundlatrin finns. Gott om sopkärl (modell äldre) och papperskorgar.
Lursjön – Bubbarp
Inga anmärkningar på städningen med undantag av smutsig toalettsits. Fem sopkärl (brännbart). Skylt om hundförbud 15/5-15/9 finns. Hundlatrin saknas
Möllerödssjön
Rena bryggor och hyfsat rent på stranden. Ostädad toalett som behövdes tömmas. Inga papperskorgar men sopkärl finns. Skylt om hundförbud 15/5-15/9 finns. Hundlatrin finns. Lite alger noterades vid besöket den 1 augusti, eftersom bara lite har förekomsten inte registrerats på webbplatsen Badvatten. Fritidskontoret är informerade och kommer att följa upp algförekomsten.
Pickelsjön
Rent på stranden och hela badplatsen. Vattentoaletter som var något smutsiga, pappershanddukar saknades. Papperskorgar och sopkärl finns. Dusch finns, en av de två kommunala badplatserna som har dusch.
Sparrsjön
Rent på stranden, brygga och hela badplatsen. Torrtoalett smutsigt golv men tömd. Sopkärl och papperskorgar finns. Skylt om hundförbud 15/5-15/9 finns. Hundlatrin finns.

Dagens fråga

Tänker du på att vara sparsam med vattnet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×