Efter bara ett halvår som ordförande för padelförbundet väljer Tomas Persson att hoppa av uppdraget. Foto: Marika Höghäll

Ordförande avgår omedelbart

Sport Svenska padelförbundets ordförande Tomas Persson avgick med omedelbar verkan i helgen. Vad som ligger bakom beslutet vill han inte kommentera.

I mars valdes hässleholmaren Tomas Persson till ordförande i Svenska padelförbundet efter att ha varit tf ordförande under ett år. När han tillträdde på sin post såg han ungdoms- och dampadeln som de bitar han ville lägga extra krut på.

– Ungdoms- och dampadeln är väldigt högt prioriterade. Herrpadeln, oavsett om det är elit eller motion, går av sig själv. Det är viktigt att göra det möjligt för den stora ungdomsmassan att spela padel. I Hässleholm kostar en timmes träning 250 spänn, i Stockholm går det på 1 000 kronor/timmen. Det är många som inte har råd med det och vi måste hitta system för att få det att fungera, sade Tomas Persson till tidningen då.

Men efter endast ett halvår på ordförandeposten meddelade Tomas Persson i samband med en landslagssamling i Löddeköpinge i helgen att han avgår med omedelbar verkan, och någon förklaring till beslutet har han inte velat lämna. I ett sms svarar han bara ”Nej” på frågan om han vill kommentera det överraskande avhoppet.

Efter Tomas Perssons avhopp kommer Novy Karlsson, Stockholm, att leda padelförbundets styrelsearbete.

 

Läs mer:

×