Postnord vill underlätta arbetet för sin brevbärare men Norén Fastigheter vill inte gå med på deras krav. Foto: Erik G Svenaaon/TT/Arkiv

Utpressningstaktik från Postnords sida

HÄSSLEHOLM Andreas Norén, vd på Norén fastigheter, är kritisk till Postnords vägran att dela ut post till vissa av hans hus.

– Det har gått att dela ut post i vissa av våra hus i 70 år, varför går det helt plötsligt inte nu, frågar han sig.
Han är dock ändå övertygad om att man ska kunna komma överens med Postnord, så att boende i en rad av bolagets fastigheter slipper gå till Postnords företagscenter på Drottninggatan för att hämta sin post från och med den nionde oktober.
Postnord hänvisar till arbetsmiljöskäl som orsak till att man inte vill låta sina brevbärare dela ut post i en rad fastigheter.
Det hänvisas till att postinkast är för små, vassa, tröga eller olämpligt placerade.

Men Andreas Norén och föreningen Fastighetsägarna ser det som ett svepskäl, för att tvinga landets fastighetsägare att ordna postboxar i portuppgångarna, så att brevbärarna därmed ska slippa att dela ut vid varje dörr.
– Det är frågan om vem som ska betala, det här är en slags utpressning, anser Andreas Norén.

Vad händer nu?
– Vi ska sätts oss ner och diskutera med Postnord, det här ska så klart lösas, säger Andreas Norén som dock inte vill berätta hur han ställer sig till vem som ska betala för eventuella boxar.
– Det är något jag tar med Postnord, fortsätter han.

Postnord säger att de under en längre tid och vid flera tillfällen påpekat bristerna. Varför har inget hänt?
– Jag har bara sett ett brev om saken och vill Postnord komma och diskutera så står våra öppettider på dörren, säger Andreas Norén.
Föreningen Fastighetsägarna är kritiska till Postnords agerande. På sin hemsida skriver man bland annat följande angående postboxarna: ”Att installera postboxar i flerfamiljshus är frivilligt. Det ligger nära till hands anta att Postnord ser en möjlighet att låta enskilda bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag ta kostnaden för en effektivisering av verksamheten.”.

Noréns berörda adresser är Frykholmsgatan 5, 8 och 17, Fredentorpsgatan 4-8, Västertorg 2, Bokebergsgatan 1, 9-11 och Tredje Avenyn 7.

Läs mer:

Dagens fråga

Har du drabbats av den senaste tidens tågkaos?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×