Postnord lämnar lokalerna i Hässleholm för att bygga nytt på Krossgatan vid Stoby. FOTO: MAGnus WAHLSTRÖM

De storsatsar med nya lokaler i Stoby

Hässleholm Om ett år kommer Postnord att flytta in i nya lokaler på Krossgatan i Stoby.
– Förutom en ny, fräsch lokal kommer vi också kunna effektivisera verksamheten och vara mer attraktiva mot våra kunder, berättar Mattias Sjöstedt, produktionsområdeschef.

I september 2018 kommer PostNords flyttlass att gå från terminalerna på Drottninggatan och Helsingsborgsvägen i centrala Hässleholm till Krossgatan i Stoby, intill Frysboxens lokaler.
Nya lokaler på totalt omkring 3 000 kvadratmeter ska byggas som ett led i försök att utveckla verksamheten.
– Vi har precis fått klart med bygglov och så vidare. Bygget bör starta inom kort, berättar Mattias Sjöstedt.
Han berättar att en av de största bakomliggande orsakerna till flytten är digitaliseringen och dess konsekvenser för postflödet. Antalet vanliga brev minskar samtidigt som antalet paket, inte minst via e-handeln, ökar.

– Vårt sätt att bedriva verksamheten utmanas och vi måste utvecklas i takt med att kundernas förväntningar förändras. Det ställer nya krav på hur vi arbetar, säger Sjöstedt.
Genom att centralisera och samla stora delar av verksamheten på en och samma plats är således förhoppningen att bättre kunna möta upp mot de framtida krav som ställs på leveranskvaliteten. Liknande sammanslagningar har PostNord sedan tidigare genomfört på andra platser i landet.
– Vi vill integrera verksamheterna och ser stora synergieffekter om vi kan slå oss samman på samma ställe, säger Sjöstedt.

Som en del i omorganisationen kommer dessutom ett antal postkontor att delvis flytta till Hässleholm. För tillfället sorteras posten på plats i Osby, Broby, Örkelljunga, Perstorp och Markaryd. Men från och med inflyttningen till lokalerna på Krossgatan kommer sorteringen i stället att genomföras där.
– Posten kommer att komma till lokalen i Hässleholm, sorteras där och sedan köras ut i interntransporter till orterna, säger Sjöstedt och tillägger att orterna fortfarande kommer att ha utdelningsdepåerna kvar.
Avslutningsvis berättar produktionsområdeschefen att flyttprojektet är ”stort och innefattar många medarbetare”. I nuläget vill han dock inte spekulera i huruvida flytten kommer innebära några förändringar sett till personalstyrkan.
Vad som händer med PostNords lokaler på Helsingborgsvägen och Drottninggatan är i skrivande stund oklart.

Dagens fråga

Tänker du på att vara sparsam med vattnet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×