De två IFK Hässleholmsspelarna fick båda rött kort efter ett internt bråk på planen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT/Arkiv

IFK-spelare i hätskt bråk på fotbollsplanen

I måndagens reservlagsmatch visades IFK Hässleholms Kojo Annor och Ameer Naseer ut efter att lagkamraterna rykt ihop och börjat bråka på planen.
Nu kan klubben tvingas klara sig utan spelarna i kampen för att hålla sig kvar i serien.
– Det ska ju inte få ske på en fotbollsplan och inte någon annanstans heller, säger IFK-tränaren Daniel Nilsson.

På måndagskvällen spelade ett ungt IFK Hässleholm B-lagsmatch hemma mot Nosaby IF.
När slutsignalen gick hade IFK vunnit med 4-1, men strax dessförinnan inträffade en incident som gjorde att såväl Ameer Naseer och Kojo Annor fick syna domarens röda kort.
– Jag har aldrig varit med om det innan när det är spelare i samma lag. Det är ovanligt. Däremot kan det vara hårda ord ibland, men inte att spelare går ihop, knuffas och bråkar på det här sättet. Aldrig, säger Fredrik Andersson som dömde matchen.

Han berättar att upprinnelsen till bråket bestod i att Ameer Naseer ville ha en passning från Kojo Annor. Men i stället valde den sistnämnde att spela ut bollen till en annan spelare på kanten. Naseer ska då ha reagerat på att han inte fick passningen och ropat något till Annor som svarade att Naseer skulle vara tyst.
– Jag upplever att den ene spelaren inte passar den andra. Då struntar spelaren (Naseer) i bollen och springer iväg för att ifrågasätta, säger Fredrik Andersson och fortsätter:
– Det är inget slagsmål som boxning, så att säga. De håller i varandra, tjabbar och någon hand viftar till. Hur de träffar ser jag inte.

Händelsen, som enligt Andersson fortlöpte kvickt, avbröts genom att en Nosabyspelare gick emellan för att sedan få förstärkning av ett flertal IFK-spelare. Därefter lugnade situationen ner sig och båda spelarna visades ut.
– De lämnade planen utan protester, konstaterar Andersson.

IFK:s A-lagstränare Daniel Nilsson befann sig på plats för att se matchen, men hade nyligen lämnat när incidenten ägde rum. Han betonar således att han enbart fått andrahandsuppgifter återberättade för sig.
– Men jag tycker att domaren fattar ett korrekt beslut. Sådant här ska inte accepteras på en fotbollsplan, eller någon annanstans för den delen, säger Daniel Nilsson.

Vad känner du inför det inträffade?
– Jag är väldigt besviken och ledsen.

I målsättningen för IFK Hässleholms elitfotbollsverksamhet står bland annat följande att läsa:
”Varje spelare skall få utvecklas individuellt, för att bli en så bra fotbollsspelare som möjligt, samtidigt som kamratskap och laganda prioriteras.”

Hur tycker du att incidenten i måndags rimmar med det?
– Det är inget lyckat exempel på det sistnämnda.
– Grejen är tråkig både för föreningen, laget och de aktuella spelarna.

Daniel Nilsson berättar att fotbollssektionen ska samlas och träffa de inblandade spelarna på torsdag och lyssna på vad de har att säga. Därefter kommer ett beslut tas om vilka konsekvenser tumultet får.
– Jag vill inte föregripa och spekulera kring vilka konsekvenserna kan bli, säger Daniel Nilsson.
Beslut om eventuella avstängningar kommer att tas av tävlingsavdelningen på Skåneboll utifrån domarens matchrapport.

×