Patric Åberg (M), kommunalråd i Östra Göinge. Foto: Arkivbild

Kommuntoppar: Starta upp superbusslinje

ÖSTRA GÖINGE Starta upp superbusslinjen mellan Kristianstad och Älmhult så snabbt som möjligt.
Den uppmaningen skickar Patric Åberg (M) och Pierre Månsson (L) till Region Skåne.

Åberg, kommunalråd i Östra Göinge, och Månsson, kommunalråd i Kristianstad, framför i en gemensam skrivelse att det är viktigt ”att det kommer till stånd konstruktiva överläggningar kring möjligheterna att få till stånd en snar lösning för en regional superbusslinje mellan Kristianstad och Älmhult.”

De menar att det finns begränsade möjligheter för Skånetrafiken att jobba fram en lösning för att tidigarelägga linjestarten och därför har duon skickat skrivelsen till regionala utvecklingsnämnden.
De lyfter fram utmaningarna på arbetsmarknaden och behovet av att förstora arbetsmarknaden genom att utveckla kollektivtrafiken och ge bättre pendlingsmöjligheter.
Konceptet regional superbuss är ett sätt att skapa en komfortabel och tillförlitligt kollektivtrafik och både Kristianstad och Östra Göinge har arbetat aktivt kring superbusskonceptet.
Med tanke på arbetsmarknadsläget menar nu de båda kommunledningarna att den här linjen, Kristianstad-Älmhult, bör komma igång så snart som möjligt och för att det ska bli verklighet måste de positiva samhällseffekterna vägas in i diskussionen i betydligt större utsträckning.

Dagens fråga

Har du åkt mycket tåg i sommar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×