Annons

De tävlar i vinterns På spåret

Kultur och Nöje - Vi nådde ju inte hela vägen fram förra gången, så det känns rimligt att vi får en möjlighet att ta skadan igen, säger Kalle Lind.När På spåret-deltagarna presenterades på torsdagen var den skånske profilen och hans tävlingspartner Isobel Hadley-Kamptz åter med i leken.
Publicerad 14 september 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
På torsdagen presenterades säsongens deltagare i På spåret som startar igen den 8 december i SVT.Foto: Stina Stjernkvist/TT
På torsdagen presenterades säsongens deltagare i På spåret som startar igen den 8 december i SVT.Foto: Stina Stjernkvist/TT

– Vi nådde ju inte hela vägen fram förra gången så det känns rimligt att vi får ta skadan igen, säger Kalle Lind på telefon från pressmötet i Stockholm. Där presenterades på torsdagen de nio lag som ska tävla i den kommande säsongen. Och det var många återkommande tävlande, både i nya och gamla konstellationer.

Trots förlusten, 26 poäng mot 36 i finalen, var detta att komma till final något som Kalle Lind var väldigt nöjd med under förra säsongen.

Annons

– Liksom de gångerna man klarade frågor som inte egentligen finns inom ens eget intresseområde, säger han.

Har ni känt att ni behöver läsa upp er på något inför årets omgång?

– Det mesta, men i synnerhet kartgeografi. Det finns en gammal anekdot att när Fredrik och Filip skulle vara med i På spåret tog de hjälp av någon som skulle coacha dem. Men efter några dagar sa denne att det var omöjligt, eftersom På spåret kan handla om vad som helst. Och så är det ju. Det enda man kan vara säker på är geografifrågor, oftast är det en i stad Sverige, en i Europa och en i världen i varje program.

Det handlar väl lite om tur också, att få ”rätt” frågor?

– Ja, så är det ju och jag har suttit och lyssnat på mina medtävlare, där några insisterar på att de hade otur förra året ...

Du och Isobel Hadley-Kamptz fick till ett bra samarbete förra gången?

– Ja, absolut, vi kompletterar varandra litegrann. Vi är båda humanister, så ingen av oss kan kopplingsscheman och sådant. Men hon är bättre på det finkulturella och jag på det fulkulturella.

I år får du också konkurrens från Anders ”Ankan” Johansson. Hur blir det om era lag möts i en duell?

– Jag hoppas att jag spöar upp honom efter noter. Vi är ju vänner i det privata och umgås på fritiden, så det lär bli kyligt på familjemiddagar i framtiden. Någon kommer att vara arg på den andra, säger Kalle Lind med ett stort skratt.

Ytterligare en komiker och radiojournalist med Malmöanknytning, Josefin Johansson, är med i årets omgång. Hon tävlar tillsammans med Johar Bendjelloul.

Annons

Helt nya i sammanhanget är radiojournalisterna Amie Bramme och Gunnar Bohlin.

– Vi har sänt radio tillsammans tidigare och är goda vänner och väldigt olika i mycket, sa de båda vid torsdagens pressmöte.

På spåret med programledaren Kristian Luuk och domaren Fredrik Lindström i täten brukar dra storpublik och förra säsongen ökade man på tittarskaran med i snitt 200 000 per program, berättade en nöjd Luuk vid pressmötet. Programmet hade i snitt 2,7 miljoner tittare.

Inspelningarna börjar i höst den 8 oktober och premiär i tv-rutan blir det den 8 december.

Fakta:

Här är alla tävlande i kommande säsongen:

Kristin Lundell och Johan Hilton

Kalle Lind och Isobel Hadley Kamptz

Ronny Svensson och Annelie Rydé

Sigge Eklund och Malou von Sivers

Martina Haag och Peter Magnusson

Amie Bramme och Gunnar Bohlin

Anders Johansson och Marianne Ahrne

Johan Olsson och Denise Rudberg

Josefin Johansson och Johar Bendjelloul

Årets musikgäster:

Nadia Nair, Dennis Lyxzen, Peter Jöback, Sarah Klang, ADL, Kristin Amparo, Ola Magnell, The tallest man on earth, Malena Ernman, Moto Boy, Marie Bergman, Jennie Abrahamsson, Danny Saucedo

Yvonne Erlandsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons