Annons

Guldläge för Lindberg inför sista tävlingen

Sport • Publicerad 14 september 2017 • Uppdaterad 15 december 2021

Det är tredje året som Mattias Lindberg, som representerar Hässleholms Motorklubb, kör i racingserien V8 Thunder Cars. Första året vann han mästerskapet medan han i fjol blev tvåa efter Alexander Graf.

– Jag vill så klart ta tillbaka mästerskapstiteln, säger Mattias Lindberg som har ett minst sagt bra läge på Mantorp Park där det körs för tredje gången under det här året.

Annons

– Jag har ju två chanser på mig att ta de tre poängen.

Redan i dag testkör Lindberg med sin Ford Mustang GT på Mantorp. Bilen har för övrigt gått som en klocka under de fem tävlingshelger som avverkats.

– Den har varit perfekt hela året vilket ju gör att det känns bra inför avslutningen.

Det har varit en minst sagt en händelserik säsong för racingföraren från Vankiva.

Han fick en perfekt start med vinst i bägge racen under den inledande tävlingshelgen som på Mantorp Park.

I finska Ahvenisto blev det ytterligare två fullpoängare för Lindberg som visserligen bara blev fyra i det andra finalheatet efter tre hemmaförare. Men dessa ingick inte i SM-serien och då HLMK-föraren var bästa placerad av de som kör SM-serien blev det även full poäng i heat nummer två.

Riktigt dramatiskt var det på norska Rudskogen. Mattias vann utan problem det första heatet. Men i det andra heatet kom problemen för Lindberg. Efter målgången fick han lyftas ut bilen med svåra nervsmärtor i armen.

– Jag fick problem med armen, det kom direkt under uppvärmningsvarvet och sedan blev det värre och värre. Jag har haft problem med armen tidigare men inte så här mycket. Jag kunde inte ens växla mot slutet. Förmodligen är det några nerver i armbågen som har kommit i kläm, sa Mattias Lindberg då.

Problemet med armen gjorde att Lindbergs svit på fem raka segrar bröts då han ”bara” blev tvåa efter Marcus Palnér i det andra heatet.

Problemen tog inte slut där då Mattias under de två senaste racen på Falkenberg och Mantorp Park blev diskad. På Falkenberg var hans bil någon centimeter för låg medan han senast inte fick godkänt i efterkontrollen då mekanikerna inte hann fästa alla skruvar vid bytet av fronten efter en krasch.

Annons

– Det har allt varit lite kämpigt att starta sist i de fyra senaste racen, erkänner Lindberg.

Som trots problemen blev etta och tvåa på Falkenberg samt fyra och femma på Mantorp. De poäng som han samlade ihop räckte nästan för att säkra SM-guldet.

– Ja, det räcker med en åttondeplats för att säkra titeln, säger Mattias Lindberg som inte kommer köra taktiskt på lördag då finalracen avgörs.

– Jag kommer att gå för vinst i bägge heaten, utlovar han.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons