Annons

Nya avstängningar i centrum

Hässleholm Hässleholms centrum kommer att stängas av ytterligare i samband med centrumombyggnaden. Från och med måndag den 18 september är även korsningen mellan Järnvägsgatan och Tingshusgatan avstängd.
Hässleholm • Publicerad 14 september 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Ombyggnaden i city gör att ytterligare gator stängs av. Foto: Hans Bryngelson/Arkiv
Ombyggnaden i city gör att ytterligare gator stängs av. Foto: Hans Bryngelson/Arkiv

Avstängningen innebär att norra delen av Järnvägsgatan blir återvändsgata, men parkeringsgaraget på Järnvägsgatan 3 är fortsatt tillgängligt. Tingshusgatan går däremot att nå via Lövgatan från korsningen mellan Viaduktsgatan, Stobyvägen och Röingegatan. På Tingshusgatan blir det dubbelriktad trafik fram till en vändzon i höjd med Vattugatan medan behörig trafik kan fortsätta från vändzonen in på Vattugatan.

- Vi strävar ständigt efter att inte stänga av mer än nödvändigt, men med hänsyn till trafiksäkerheten och alla stora maskiner som är i arbete behöver vi nu utöka avstängningen längs Järnvägsgatan. Vi beklagar att detta begränsar framkomligheten i stan, säger projektledare Tomas Ohlsson.

Parkeringsplatserna på Tingshusgatan Kommer att stängas av för att ge plats till den dubbelriktade trafiken. Infart för behörig trafik till Frykholmsgatan, exempelvis till handikapparkeringarna, sker söderifrån från Andra Avenyen med enkelriktad trafik norrut ut till Tingshusgatan.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons