Tommy Filipovic svarade för matchens prestation då han med en yttersida gjorde 2–0 till sitt IFK. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON

Drömmål av Filipovic då IFK vann

IFK Hässleholms läge i den södra Götalandstvåan ljusnar allt mer. 3-0 i dagens hemmamatch mot Österlen betydde att marginalen ner till nedflyttningsstrecket utökades.

IFK fick en lysande inledning på matchen då Linus Svensson gjorde 1–0 i den tolfte minuten. Österlen hade sedan en bra period men då visade Alexander Nilsson vilken bra målvakt han är.
De gulsvarta hade bra kontroll på spelet med en alldeles lysande Patrick Osiako som styrde och ställde från sin mittfältsposition. Men i matchens 65:e minut kunde det blivit ett kvitteringsmål då Joel Mårtensson kom fri. Men Nilsson i IFK-målet svarade för en oerhört fin parad.
Avgörandet kom i den 73:e minuten då Tommy Filipovic gjorde 2–0. Han berättar själv om hur det gick till.
– Jag får en boll av Gustaf Lindroth, viker förbi en spelare och skjuter strax utanför straffområdet med en yttersida. Bollen går till vänster om deras målvakt som nog inte trodde jag skulle skjuta i det läget.
Waed Shaif gjorde sedan även 3–0 på passning från Osiako som dessförinnan skojat med Österlenförsvaret.
– Jag tycker vi visar en härlig lagmoral efter allt som hänt under veckan, säger Filipovic som i de senaste fem matcherna svarat för fyra mål.
Läs mer i måndagens papperstidning.

×