IFK Hässleholms Mohammed Hamdan spelar från start i dagens hemmamatch mot Österlen. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Hamdan ersätter avstängde Andrew

Mohammed Hamdan går in i IFK Hässleholms startelva i dagens hemmamatch mot Österlen.
Han tar en av forwardsplatserna i stället för avstängde Mike Andrews.
– Mohammed gjorde tre mål för B-laget i måndags, berättar IFK-tränaren Daniel Nilsson.

Det blir en hel del förändringar i dagens IFK-lag mot Österlen då Mike Andrew, Kojo Annor och Ameer Naseer är avstängda.
Den förstnämnda ådrog sig ett rött kort i senaste matchen mot IFK Malmö medan Annor och Naseer blivit avstängda i två veckor av klubben efter det interna bråket i måndagens B-lagsmatch mot Nosaby.
Något spel lär det inte heller bli för Abelto Ikose som har besvär med ett knä.
– Den sista träningen inför matchen avgör om han kan vara med, säger Daniel Nilsson som då även bestämmer vem som ska gå in som ny mittback.

Något som var positivt i B-lagsmatchen mot Nosaby var Mohammed Hamdans fina insats.
Den 20-årige yttern, som kom inför den säsongen från Sölvesborg, gjorde hela tre mål mot Kristianstadslaget. Det har mest blivit inhopp i IFK för honom den här säsongen men då han varit med har han visat prov på sin snabbhet.
– Hamdan gjorde det riktigt bra i måndags, menar Nilsson som i och för sig inte tycker det är så dramatiskt med att hans lag har tre avstängda i dagens match.
– Det hade vi även för någon vecka sedan då vi mötte Lindsdal. Det brukar vara så under hösten då även de andra lagen har spelare borta av den anledningen.
Dagens motståndare Österlen vann förra säsongen den södra trean med en marginal på hela 13 poäng före tvåan Wormo. Nykomlingarna fick en bra start i våras och låg länge kvar i toppen av serien. Men under hösten har det gått lite trögare men de ligger trots det på en trygg mittenplats.

IFK stötte under vårsäsongen på ett Österlen i storform. Gustaf Lindroth gav visserligen IFK ledningen i matchen men ett envist anfallande Österlen trummade på under den sista halvtimmen och kunde med fyra mål vända till en klar seger.
– Österlen är ett lag som precis som vi vill ha boll och som har en tydlig spelidé, säger Daniel Nilsson.

Efter dagens match återstår fyra matcher för IFK Hässleholm fördelade med två hemma på Österås samt lika många borta. De ställs mot Räppe och Kvarnby på hemma-plan medan de bortamöter Lunds BK och Berga. Ett tufft program där det är viktigt att vinna hemmamatcherna.
– Det kommer bli härligt med många matcher som betyder något. Samtidigt är det skönt att vi är tillbaka på A-planen nu när det drar ihop sig.

×