Khalid Ibrahim her Tyringe ledningen med 2–1 i början av den andra perioden. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

En poäng för Tyringe i premiären

Tyringes unga lag fick en poäng i premiären i hockeyettan trots att de ställdes mot en av serien favoriter Vimmerby. Smålänningarna vann med 4–3 efter sudden. Men då resultatet var 3–3 efter tre perioder betydde det en poäng för Tyringe inför 774 nöjda åskådare på Tyrs Hov.

– Tycker det visar på moral att vi kan kvittera trots att vi ligger under, säger kaptenen Viktor Sundström.
Vimmerby startade med högsta fart och dominerade de första tio minuterna kraftigt. Då gjorde också Anton Carlsson 1–0 till gästerna men utan nye Tyringemålvakten Emil Hedmans storspel kunde det bliv fler mål.
I stället blev det 1–1 en minut före första pausvilan genom Oliver Henriksson. Bara 23 sekunder in på mittenperioden tog Tyringe ledningen med 2-1 efter mål av Khalid Ibrahim. Ett vackert anfall där kedjekamraterna Jesper Wiberg och Johan Lindholm fick assistpoäng.
Men ledningen varade bara två minuter och några minuter senare blev det även 3–2 till Vimmerby.
Tyringes Måns Carlsson åkte på matchstraff i början av den tredje perioden efter en tackling i ryggen på en Vimmerbyspelare. Hemmalaget klarade dock av detta med bra spel i box play och tog sedan över matchen spelmässigt. 3–3 kom också inte helt oväntat i den fem minuter före slutet genom lagkapten Viktor Sundström som fick ett fritt läge framför Johan Kallio i Vimmerbyburen. Men tre minuter in på sudden kom Vimmerbys Pontus Johansson fri och satte segermålet 4-3.
– Det kunde till och med blivit vinst för oss då pucken dansade på mållinjen, säger Viktor Sundström.
– Vimmerby körde över oss i första perioden. Men vi var med målmässigt och hade i slutet läge för ett segermål, säger Tyringetränaren Marcus Norell.
Läs mer i morgondagens papperstidning.

×