Fick ungdomsvård för skallning och knivattack

Osby En 15-årig pojke boende i Osby har vid Hässleholms tingsrätt dömts till ungdomsvård för grov misshandel, misshandel samt försök till grov misshandel.

En 15-årig pojke boende i Osby har vid Hässleholms tingsrätt dömts till ungdomsvård för grov misshandel, misshandel samt försök till grov misshandel.

Pojken döms även att betala ett skadestånd på sammanlagt 38 804 kronor till tre målsägandena.
Den första händelsen inträffade på Parkskolan i Osby i början av mars i år,
Vid det här tillfället skallade 15-åringen en lärarassistent.

Upprinnelsen var att lärarassistenten sagt till 15-åringen att han inte fick använda sin mobil under lektionstid. När de båda senare möttes i en trappa ställde sig 15-åringen i vägen för lärarassisten som då föste undan honom.
15-åringen gick senare till personalrummet där han skallade lärarassistenten så illa att han fick uppsöka läkare.

15-åringen medger händelsen men menar att han blivit provocerad.
Den andra händelsen inträffade drygt en vecka senare i närheten av Netto i Älmhult.
15-åringen gick då fram till några personer och uttryckte en önskan om att prata med en av dem. Samtidigt tog 15-åringen fram en kniv ur sin ena jackärm för att försöka hugga den aktuella personen. En kamrat till 15-åringen lyckades däremot stoppa angreppet genom att ta tag i handen med kniven.
15-åringen förnekar gärningen och menar att han aldrig var på platsen.
Den tredje händelsen inträffade utanför biblioteket i Osby i april i år.
15-åringen stötte där på några bekanta och gick fram för att prata med en av dem. 15-åringen var nämligen sur på personen eftersom han ansåg att han pratat illa om 15-åringens familj och religion.
Med en kniv högg 15-åringen målsäganden både i armen och i skinkan. 15-åringen vidgår händelsen men menar att han handlade i nödvärn eftersom den andra personen riktat en kniv mot honom.

En 15-årig pojke boende i Osby har vid Hässleholms tingsrätt dömts till ungdomsvård för grov misshandel, misshandel samt försök till grov misshandel.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Har du varit med om en viltolycka?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×